Суспільство (відео)

«Залізна» вода й автовихлопи: екологічні «ноу-хау» в Чернігові (Відео)

Чернігівські екологічні чиновники озвучили головні тезиси боротьби за чисте довкілля. Перший: основна небезпека для чистого повітря – це викиди від автотранспорту. Рецепт для регіону такий.

«Цю проблему неможливо вирішити у зв’язку зі збільшенням кількості транспортних засобів із року в рік. І в Чернігові вона не так гостро стоїть як в інших містах. І вирішити її можна тільки шляхом придбання електромобілів», — Катерина Сахневич, директор Департаменту екології та природних ресурсів Чернігівської ОДА.

Другий – вода. Зокрема, в Чернігові перевищення в ній норм заліза. Тут екологи також знайшли оригінальну відповідь.

«Річ у тім, що на кожній території є свої проблеми з певними елементами води. Повністю позбутися цієї проблеми неможливо», — Катерина Сахневич, директор Департаменту екології та природних ресурсів Чернігівської ОДА.

Проблему води переклали на «Водоканали». Презентована ж екологічна програма переважно стосувалася ремонтно-будівельних робіт, і цьогоріч потягне на 24 мільйони. Також головна екологиня акцентувала на тому, що регіони мають створювати власні екопрограми та самостійно їх фінансувати.

«І використовувати їхні кошти для вирішення власних проблем, і залучати кошти обласного бюджету в разі неможливості профінансувати самостійно», — Катерина Сахневич, директор Департаменту екології та природних ресурсів Чернігівської ОДА.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Ніжинщині розпочато реалізацію екологічного проекту

Окремо було презентоване нове екологічне законодавство. Головна його цікавинка – це активізація громадських обговорень.

«Недопущення ігнорування думки пересічного громадянина в прийнятті управлінських рішень у сфері охорони довкілля», — Катерина Сахневич, директор Департаменту екології та природних ресурсів Чернігівської ОДА.

Загалом же вся прес-конференція була таким собі міні-звітом екологів про їхні головні напрямки господарської діяльності.

Журналіст Олег Дешура

Оператор Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Back to top button