Суспільство (відео)

Нарада з акцентом: після повернення з Лондона Атрошенко провів меланхолійний виконком (Відео)

Щойно повернувшись із Лондона, міський голова Владислав Атрошенко зібрав засідання виконкому. Розпочали його із надважливого питання, вирішення якого, як прогнозує міське управління освіти, за наступні 5 років у Чернігові модернізує дошкільну, шкільну та профтехосвіту.

Мається на увазі запровадження цільової освітньої програми на 2017-2021 роки «Освіта в житті нашого міста». Що саме робитимуть, очільник відомства Василь Білогура не розповів, відстрілявшись на виконкомі загальними фразами.

«Мета програми –  розвиток системи дошкільної, загально-середньої, позашкільної та професійно-технічної освіти міста Чернігова, відповідно до потреб і запитів сучасного суспільства щодо доступної та якісної освіти», — начальник Чернігівського міського управління освіти Василь Білогура.

Красиві слова конкретикою замінив міський голова Владислав Атрошенко. Він попросив врахувати в програмі фінансування як для модернізації освітнього процесу, тобто закупівлі комп’ютерів та електронних дошок, так і для покращення умов навчання загалом, тобто ремонти дахів і шкільних туалетів, а також заміна вікон. За п’ять років, наголосив міський голова, управлінню освіти треба покінчити з цими проблемами назавжди.

Виконком затвердив і півмільйона гривень на програму профілактики та лікування гіпертонічної хвороби в чернігівців. Подібна програма вже діяла, починаючи з 2014 року. В управлінні охорони здоровя відзначають позитивні зрушення в запобіганні та лікуванні цієї хвороби, тож із деякими змінами її продовжать ще на наступні три роки.

«На сьогодні актуальним є питання не лише придбання тромболізисних препаратів, а й у боротьбі з кардіогенним шоком, це перша основна причина, через яку гинуть люди, тому наразі актуальне не тільки проведення тромболізисної терапії, а й також проведення заходів із боротьби з кардіогенним шоком», — начальник міського управління охорони здоров’я Владислав Кухар.

А от проект Програми компенсації пільгових перевезень наступного року управління транспорту ще має доопрацювати, хоч виконком її підтримав.

Бо Владислав Атрошенко не хоче наступного року фінансувати перевезення деяких пільговиків, адже цей фінансовий тягар лягає на міський бюджет. Між іншим, це понад 30 мільйонів гривень. Як зазначив мер, у солідному списку пільговиків є ті, хто міг би й сам сплачувати за проїзд в електро- та автотранспорті, наприклад, ветерани податкової служби.

«Коли зверху нам дали Закон, за яким визначили перелік пільгових категорій і скинули це все на низ, а ми не можемо все це знизу фінансувати, ми не можемо фінансувати пільгове перевезення 90 тисяч осіб от 70 тисяч працюючих  повинні профінансувати 50 тисяч непрацюючих. А що далі? Коли працюючих буде 50 тисяч, а непрацюючих 120?», — Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко.

Аби гроші на компенсацію пільгових перевезень не розкидалися хаотично, міський голова дав доручення управлінню транспорту, можливо, розробити систему безкоштовних проїздів, тобто визначити конкретний час і навіть дні тижня, коли пільговики кататимуться у транспорті безкоштовно.

Також на засіданні виконкому проголосували за старт конкурсу на визначення управителя майже 100 багатоквартирних будинків. У ньому хоче брати участь одна з прибалтійських фірм. Але їй порадили  спочатку надіслати до Чернігова письмову банківську гарантію на 2 мільйони 700 тисяч гривень. Бо йдеться про 270 000 метрів квадратних житла в мікрорайонах Шерстянка і Подусівка.

Ще статті по темі

Back to top button