Суспільство (відео)

Нарахування тарифів по-новому, «Шкільне» – на біржу та поради, як красти: ранкова нарада в мерії (Відео)

Відтепер тарифи затверджуватимуть місцеві ради. Чекати погодження «згори» ніхто не буде, тому очікується таке собі рівномірне підвищення. Тобто, зросла у вас зарплата, пенсія чи вартість газу – отримай одразу нову платіжку, наприклад, за тепло.

«Національна комісія ухвалила рішення стосовно передачі всіх ліцензійних повноважень із теплопостачання на місця. Тобто це і видача ліцензій, і затвердження тарифів», — Віктор Геращенко, заступник чернігівського міського голови.

Про нововведення повідомили на ранковій нараді в мерії. Почалась же вона як завжди з ковіду. Зокрема з обговорення низьких показників вакцинації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Через пандемію одне з комунальних підприємств Чернігова опинилось на межі банкрутства

«Спостерігається досить низький рівень зацікавленості населення в проведенні вакцинації. Охочих не так багато», — Владислав Кухар, генеральний директор КНП «Чернігівська міська лікарня №2».

«Застереження і побоювання вакцинуватися. Я природу цих побоювань не розумію», — Владислав Атрошенко, чернігівський міський голова.

Далі обговорили поточні питання. Так, КП «Шкільне», що через карантин працювало мінімально, отримало поради, як рятуватися від збитків.

«Мінімізувати витрати. Треба дивитись, можливо, відправляти на біржу… Треба дуже уважно відстежувати», — Владислав Атрошенко, чернігівський міський голова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  Атрошенко поставив під сумнів вакцину Pfizer

Наступне. Міський голова розкритикував незаконні та корупційні, на його думку, рішення судів для підприємців, назвавши це причиною всіх наших бід.

«Що, ми рухаємось до Європи… Та нікуди ми тоді не просунемося, якщо не будемо бачити загальної системи координат, і все-таки орієнтуватися кожному відомству, де можна заробити… тихенько взяти гроші, заробити, а де не можна», — Владислав Атрошенко, чернігівський міський голова.

Обговорили на нараді і можливе майбутнє теперішнього РАЦСу.

«Два перші поверхи – буде готель. А третій поверх – конференц-зала», — Владислав Атрошенко, чернігівський міський голова.

Завершили збори аналізом прибраності Чернігова й окремими господарськими вказівками до виконання муніципальними чиновниками.

Журналіст — Олег Дешура

Оператор — Дмитро Дриганов

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button