Суспільство (відео)

Нардеп подарував жителям Орлівки нове освітлення (Відео)

У селі Орлівка Куликівського району вперше за останні 30 років на вуличних стовпах засвітилися ліхтарі.

«Майже 30 років не було взагалі освітлення, пройшла війна і після війни було все освітлено, в теперішній період це було занедбано і не було освітлення взагалі», розповідає Орлівський сільський голова Валентина Бусел.

Ситуація з освітленням у цьому селі була настільки катастрофічною, що місцеві жителі боялися ввечері виходити з дому – дороги в Орлівці зруйновані часом, а жодна вулиця не мала хоча б одного працюючого  ліхтаря.

«Я не ходила нікуди, темно, а людям же колись кудись і доводиться іти, так ото по темноті і ходять», — відмічає жителька Орлівки Таїсія Климіша.

«Щойно сонце сіло, темінь така, що аж сонце сіло, зараз хоч центр освітлений», — додає житель Орлівки Анатолій Шимко.

Півроку ремонтих робіт – і в Орлівці освітлили один кілометр та 200 метрів центральної вулиці. Встановили сучасні діодні ліхтарі, які в рази економлять електроенергію. Проект коштував сільській раді аж 200 тисяч гривень. Усю суму зі своїх депутатських коштів оплатив народний депутат України Валерій Давиденко і лише 1% витратила сільська рада.

«Цей рік завдяки народному депутату Валерію Давиденку, який допоміг нам зробити це освітлення. Він перерахував нам кошти депутатські і ми зробили це освітлення», зазначає Орлівський сільський голова Валентина Бусел.

У заході взяв участь помічник народного депутата Микола Торбеєв. У виступі він зазначив, що це не перший і не останній подарунок Куликівщині від її нардепа. На відкритті була присутня і Куликівський селищний голова Наталія Борщан. Вона не перший рік працює над тим, аби у Куликівці втілювалися не лише проекти з будівництва доріг і водогонів, а й такі, як освітлення вулиць.

«На прикладі Куликівки можна чітко говорити, що працювати в такому напрямку можна – на сьогодні у Куликівці освітлюються 16 вулиць. Десять уже підключені, а шість підключимо сьогодні. Те саме ми плануємо робити і по селах. Там потрібне освітлення. Коли ти відчуваєш підтримку, я маю на увазі Валерія Давиденка, який допомагає отримати нам кошти за програмою освітлення, це дуже добре», — наголошує Куликівський селищний голова Наталія Борщан.

Церемонію ввімкнення сучасного економного освітлення завершили перерізанням жовто-блакитної стрічки. Цю місію виконали найменші жителі села. Тепер орлівчани з нетерпінням чекатимуть сутінків, аби оцінити переваги нових ліхтарів. До речі, до кінця року в Орлівці мають підключити ще один кілометр вулиці, а наступного року побудують освітлення на двокілометровій вулиці Шевченка.

Журналіст Яна Титенок

Оператор Дмитро Дриганов

 Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

 

Ще статті по темі

Back to top button