Суспільство (відео)

У Чернігові дітям-сиротам вручили ключі від власного житла (Відео)

Перші кроки у власній квартирі – чернігівець Олександр Ануфрієв уперше оглядає свою кімнату. Хоч у руках тримає ордер на соціальне приміщення і зв’язку ключів, та зізнається, що досі не може повірити у щастя.

«Я ще відійти не можу, мене трусить  до сих пір», — власник соціального житла Олександр Ануфрієв.

Його соціальна кімната велика, простора і дуже світла. У ній зроблено ремонт, стоять меблі і навіть висять штори. Найбільше Олександру сподобався балкон. Мріє, що вранці питиме тут каву.

«У мене дуже класний балкон, великий, з гарним видом на ліс і річку. Це мені дуже подобається», — власник соціального житла Олександр Ануфрієв.

Дворівнева трикімнатна соціальна квартира по вулиці Стрілецькій у Чернігові дісталася трьом діткам-сиротам і позбавленим батьківського піклування – Валерії Тимошенко, Олександру Ануфрієву, Сніжані Ткаченко. Усі вони вже студенти, але виховувалися в дитячих будинках Чернігова, зі своїми батьками не спілкуються. Ключі від квартир і документи новим власникам вручили очільники міста та області.

«Вперше за багато років субвенцію державну було виділено і на Чернігівську область зокрема. Вдалося придбати будинок у Сосницькому районі, в Козелецькій ОТГ і три квартири в місті Чернігові. Я вам усім бажаю щастя та успіху, тепер у вас є власна домівка», — в.о. першого заступника голови облдержадміністрації Юлія Свириденко.

«Це державна програма і, безумовно, я думаю, що ця програма буде підтримана в подальших бюджетах усіма депутатами, незалежно від фракцій. Дійсно, сьогодні дітки-сироти отримали квартири, про які мріють тисячі людей, і дійсно держава замінила їм батьків і це така символічна подія», — чернігівський міський голова Владислав Атрошенко.

Після вручення ордерів усі учасники церемонії оглянули соціальне помешкання. На першому поверсі дворівневої квартири житимуть Валерія та Сніжана, на другому – Олександр. У них спільний коридор, кухня, туалетна і ванна кімнати, в квартирі встановлена сантехніка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Куликівці проблемну багатоповерхівку заселяють сироти, АТОшники та чорнобильці

«Дуже сподобалось, дуже затишно, тепло, є меблі, газова плита, і в кімнатах там теж ліжко, шафа є, подбали», — власниця соціального житла Валерія Тимошенко.

«Це дійсно одна з найрадісніших подій. Цього моменту, як і більшість дітей, чекали. І завдяки нашій державі, завдяки керівництву нашого міста ми зараз стоїмо тут, із цим важливим документом для нас і ми дуже вдячні всім», — власниця соціального житла Сніжана Ткаченко.

Цьогоріч держава вперше звернула увагу на Чернігівську область, виділивши понад 16 мільйонів гривень державної субвенції на придбання соціального житла. У Чернігові до кінця року планують подарувати ще 9 квартир.

Журналіст Яна Титенок

Оператор Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Один коментар

  1. Шановный паре Мер,я дуже рада за допомогу цим дітям. Але я мала отримати це житло,а мене просто взяли та пропустили в списку,невже це справедливо???? А мені що залишається,на вулиці жити? Та ще й з двома маленькими дітьми????!!!!

Back to top button