Суспільство (відео)

У Чернігові виступили з ініціативою створити медичний університет (Відео)

У Чернігові провели засідання комітету Верховної Ради України з питань здоров’я нації. Це нова практика, що застосовується народними обранцями для того, аби бути ближчими до народу та розуміти проблеми на місцях.

« Я вважаю, що це дуже круто, коли комітет їздить по областях і знайомиться з ситуацією на місці, а не просто сидить у високих кабінетах. Тому що для розвитку необхідні конкретні знання з практики», — Сергій Гривко, народний депутат України.

Головними темами засідання стала охорона здоров’я українців, зокрема обговорювали онкологічні захворювання та туберкульоз. За онкологією Чернігівщина, на жаль, серед лідерів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Здоров’я та самопочуття чернігівців: дослідження

«На сьогодні в області на обліку в онкоцентрі перебувають понад 28 тисяч онокохворих», — Юрій Шень, головний лікар КНП «Чернігівський медичний центр сучасної онкології».

Що дає надію на краще, то це інноваційний розвиток методів боротьби з онкологічними захворюваннями. Великі надії покладаються на обласний центр онкології – в напрямі трансплантації кісткового мозку.

«Ми дуже сподіваємося, що і ваш центр дасть можливість українцям отримувати цю допомогу безкоштовно, а іноземці приїдуть сюди і будуть сплачувати до бюджету України», — Михайло Радуцький, голова комітету Верховної Ради України з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування.

«Приємно вражений саме диспансером. Це, на мій погляд, один із найконкурентніших онкодиспансерів в Україні», — Андрій Семиволос, перший заступник міністра охорони здоров’я України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Аспекти психічного здоров’я: спеціалісти розповіли, як витримати важкі періоди життя

Було обговорено також питання  забезпечення фахівцями медичної галузі, адже зараз регіон потерпає від кадрового «голоду».

« На це засідання я прийшов із проблемою кадрового потенціалу нашої області. Тому що зараз 1300 вільних ставок лікарів в області та наближається критична точка – приблизно 50% пенсійного або передпенсійного віку», — Сергій Гривко, народний депутат України.

Тому сьогодні в області обговорюється можливість відкриття першого вищого навчального медичного закладу.

«Кризовий стан у кадровому потенціалі може вирішитися через створення медичного університету в нас, у Чернігівській області», — Сергій Гривко, народний депутат України.

Загалом практика проведення таких виїзних засідань комітетів Верховної Ради забезпечує можливість більш конструктивного виявлення проблем у галузях і знаходження шляхів для їх подолання.

Журналіст Олег Дешура

Оператор Дмитро Дриганов

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button