Суспільство (відео)

Наша сила – в єдності: в громаді на Чернігівщині представили настоятеля храму ПЦУ (Відео)

Церковне питання – привід для палких дискусій і протиріч. Із початком повномасштабного вторгнення чимало українців переоцінили значення впливу релігійних установ на власне світобачення та життя країни й ухвалили рішення про зміну релігійної конфесії. В Україні триває перехід громад з Української православної церкви (московського патріархату) до Православної церкви України. Чернігівщина долучається до викорінення російського впливу на духовну складову в області. Днями в Сновській громаді представили нового настоятеля храму Преображення Господнього ПЦУ міста Сновська – протоієрея Андрія.

«Поки що я знайомлюся. Ось, наприклад, сьогодні я був на сесії міської ради.Я вважаю, що це вже крок, що сьогодні я тут, депутати, які вирішують проблеми Сновської громади, тому вважаю, що це вже перший крок. Взагалі я знайомлюся з усіма», — Андрій – настоятель храму Преображення Господнього міста Сновська (ПЦУ).

Прикордоння Чернігівщини століттями потерпало від ворожої пропаганди. За словами протоієрея Андрія, віра також зазнала значних спотворень і потужного впливу.

«Якщо передивитися статути московської церкви, то там є пункт, в якому вказано, що Українська православна церква – це та, що московського патріархату, вона є невід’ємною частиною російської православної церкви. Цього священики московського патріархату людям не розказують. І таким чином доводять, що вони залишаються невід’ємною частиною російської православної церкви.Я не прийшов виганяти цих священників, я прийшов, аби люди та священики зрозуміли, що вони є українцями, й аби вони вже стали на сторону людей та сторону України», — Андрій – настоятель храму Преображення Господнього міста Сновська (ПЦУ).

Разом із тим настоятель храму Преображення Господнього планує залучити до діяльності церкви фінансову підтримку від благодійників, адже це, за його словами, допоможе в розбудові храму та залученні до діяльності ПЦУ більшої кількості зацікавлених вірян.

«Ми дороблюємо дзвіницю, я наразі підшукую якісь спонсорські організації, аби повісити дзвіницю, повісити туди дзвони, аби вони дзвонили і люди чули заклик до служби Божої.Коли почнеться навчальний час, коли учні прийдуть до школи, хочу також із ними зустрітися, провести бесіду, можливо, недільну школу організувати. Думаю, якщо будуть спонсори, то ми зможемо поїхати по святих місцях, повезти діток. І дорослим буде цікаво поїхати. Я сам провів би їм екскурсію, наприклад, у Києво-Печерську лавру або в Антонієві печери в Чернігові», — Андрій – настоятель храму Преображення Господнього міста Сновська (ПЦУ).

Головне для кожного українця зараз, впевнений протоієрей Андрій, – єдність, адже саме вона є одним із основоположних чинників Перемоги.

«Ми повинні триматися в одному цілому. Якщо ми, українці, будемо триматися в єдиному цілому, ми обов’язково переможемо», — Андрій – настоятель храму Преображення Господнього міста Сновська (ПЦУ).

Журналіст: Таліна Тарасенко

Ще статті по темі

Back to top button