Суспільство (відео)

Радіоактивний туман оповив Чернігів (Відео)

Нещодавно Чернігів, попри високі морози, накрив густий туман, який уже більше нагадував смог, оскільки вирізнявся специфічним чадним запахом. Чому виникає це незвичне взимку явище і чи прихована в ньому загроза, ми поцікавились у чернігівських синоптиків.

«Якраз була така ситуація, коли біля землі відбулося вихолоджування повітря над поверхнею землі утворився шар теплого повітря, і в зв’язку з цим виник так званий радіаційний туман. Це просто назва, нічого страшного в цьому немає. Радіаційне вихолодження – такий термін у синоптиці, це з радіацією ніяк не пов’язано», — завідувач сектору метеопрогнозу Чернігівського центру гідрометеорології Ігор Гльоза.

Наявність диму синоптики пояснили подорожчанням енергоносіїв. Адже через це люди почали опалювати свої будинки альтернативними видами пального.

«Руху повітря практично жодного. Вітер дуже слабкий. Якщо хтось десь опалює приміщення дровами або вугіллям, дим застоюється на місці. Ось і запах», — завідувач сектору метеопрогнозу Чернігівського центру гідрометеорології Ігор Гльоза.

Смогу ж, притаманного великим містам, Чернігову метеорологи поки що не пророкують.

Ще статті по темі

2 коментарів

  1. Назва статьи ДУРАЦКАЯ! А туман — альтернативне опалювання…

  2. Так радиационный или радиОАКТИВНЫЙ ? Не заголовок, а сцанина

Back to top button