Суспільство (відео)

Наставляйте ширше гаманці: з 1 травня зросте пенсія (Відео)

У середньому на 67 гривень більше почнуть отримувати пенсіонери Чернігівщини.

З 1 травня розмір прожиткового мінімуму непрацездатних осіб також зріс. Тепер він становить 1 312 гривень. Про це на брифінгу розповів начальник Головного управління Пенсійного фонду в Чернігівській області. Юрій Юрченко повідомив, що нові суми отримають понад 250 тисяч осіб. Однак перерахують пенсію не всім.

— Пенсонери, які працюють перерахунку не отримають. Лише після того, як звільнять, — Юрій Юрченко, начальник головного управління пенсійного фонду в Чернігівській області.

Збільшать виплату всім категоріям пенсіонерів. А це і інваліди війни та учасники бойових дій, і з втрати годувальника військовослужбовця, і жертви нацистських переслідувань, і ліквідатори аварії на ЧАЕС. Навіть донори тепер отримуватимуть 162 гривні 40 копійок.

— Здійснено перерахунок із втрати годувальника на кожного утриманця, — Юрій Юрченко, начальник головного управління пенсійного фонду в Чернігівській області.

Самостійно область виплатити пенсії не може. Адже область наповнює бюджет управління Пенсійного фонду лише на 40 відсотків. Інші кошти – субвенція держави.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Вконтакте та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button