Суспільство (відео)

Не прості, а золоті: «яєчна ревізія» у Чернігові (Відео)

Курячі яйця – це один із найпопулярніших щоденних продуктів харчування серед українців. Раніше їх можна було назвати ще й доволі доступними за вартістю. Утім, зараз такого про них точно не скажеш. І справа навіть не у відомих закупках по 17 гривень за штуку, а в тому, що фактично на полицях супермаркетів ціна за десяток сягає 80 гривень.

Спершу дізнаємось у чернігівців, як вони ставляться до збільшення вартості ходового продукту та скільки платять за десяток у супермаркетах міста.

У першому відвіданому нами супермаркеті бачимо чималий вибір продукції – різного калібру та різної вартості. Є тут і акційні пропозиції.

Отже, найдорожчі яйця тут коштують 75,15 грн за десяток, найдешевші акційні – 62,90. Та якщо не брати до уваги знижку, найнижча ціна за 10 штук – 72,30.

У наступному маркеті вибір значно менший. Фактично обиратимете з двох видів. Ціна – 44,90 та 59,90.

У третьому – вибір чималенький. Тут є можливість взяти поштучно, а можна вибрати вже запаковані. На поличках бачимо й акційну пропозицію. Найвигідніше взяти не розфасовані – 5,59 за штуку. Найдорожчі коштуватимуть 68,90.

За словами експертів, здорожчання яєць відбулося з двох причин: перша — сезонна, бо з кінця серпня до початку грудня кури несуться значно гірше.

Друга причина — війна. Через окупацію певних територій виробництво яєць зменшилося на 29%.

Водночас прогнозують і зниження цін – уже з другого кварталу наступного року вартість курячих яєць почне поступово зменшуватися у зв’язку з настанням сприятливих кліматичних умов.

Журналіст: Таліна Тарасенко

Оператор: Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button