Суспільство (відео)

«Не те що корисно, а навіть шкідливо»: у Чернігові гастроентеролог розповіла про важливий принцип правильного постування (Відео)

Наразі ми – на екваторі різдвяного посту, що розпочався наприкінці листопада і має завершитися на Святвечір, 6 січня. Піст – це таке собі розвантаження організму і по-модному його ще можна назвати дієтою.

«Виключається жирне, смажене. М’ясо. Жири тваринного походження. Дозволяється рослинна їжа. Побільше овочів. Рибу можна. Там багато омега-3 жирних кислот»,- Алла Рибка, гастроентеролог 3-го поліклінічного відділення Чернігівської міської лікарні №2.

Проте, за словами гастроентерологів, харчові експерименти не завжди добре впливають на організм.

«Людина не дотримувалася до посту принципів правильного харчування, то, звісно, важко переходити на строгий піст, особливо якщо це строгий піст і якщо людина не планує після строгого посту переходити на здорове харчування, тобто повертається до нездорової їжі, то я вважаю, що це не те що корисно, а навіть шкідливо»,- Алла Рибка, гастроентеролог 3-го поліклінічного відділення Чернігівської міської лікарні №2.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чернігів готується до новорічно-різдвяних свят (Фотофакт)

Різкі переходи зі здорового харчування на нездорове і навпаки – це стреси для організму, які шкодять йому. Тому основ правильного харчування треба дотримуватися завжди, не впадаючи в крайнощі. Саме тоді ви отримаєте позитив.

«Очищається від різноманітних токсинів, шлаків. Людина худне, якщо правильно харчується. Якщо відмовитися від жирів рослинного походження, від м’яса, то при цьому знижується кількість холестерину, що позитивно впливає на серцево-судинну систему. Добре людям із цукровим діабетом»,- Алла Рибка, гастроентеролог 3-го поліклінічного відділення Чернігівської міської лікарні №2.

Проте, за словами фахівців, важливим у піст є не лише дотримання норм харчування.

«Піст – це не лише вживання пісної їжі. Піст повинен ще передбачати і духовний піст, і тілесний піст. Усім хотілося б побажати здоров’я і правильного харчування»,- Алла Рибка, гастроентеролог 3-го поліклінічного відділення Чернігівської міської лікарні №2.

Духовне очищення, обмеження не лише в нехорошій їжі, але й у нехороших думках, саме це може дати максимальний позитивний ефект від постування.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст Олег Дешура

Оператор Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Back to top button