Суспільство (відео)

Невловимий хранитель деревини: лісові баталії на сесії Чернігівської облради (Відео)

Заслухати та затвердити звіт виконувача обов’язків генерального директора КП «Чернігівоблагроліс» Дениса Усікова мали б депутати під час 14-ї сесії Чернігівської обласної ради. Під час спічу виконувача обов’язків ми мали б дізнатися про фінансово-господарську діяльність підприємства, виконання ним показників ефективності використання комунального майна і його прибутку, а також майнового стану підприємства у 2022 році. Утім, як ви вже зрозуміли, не сталось так, як гадалось. Виконувач обов’язків головного директора КП «Чернігівоблагроліс» укотре на сесії не з’являється.

«Той звіт, що направили, де виконувач обов’язків? Чому його тут нема? Як тільки сесія, то в нього лікарняний або він десь у відпустці, його немає. Це так само вас стосується і керівника комунального майна. Ви з нас, депутатів, смієтеся? Ми його тут у залі не можемо побачити вже третій рік, виконувача обов’язків», — Сергій Баришовець – депутат Чернігівської облради.

За звіт роботи КП «Чернігівоблагроліс» перед депутатами віддувається перший заступник – Андрій Бунін. Він готовий відповісти на всі запитання депутатів обласної ради.

Утім, до Андрія Буніна у депутатів запитань немає.

Натомість уже кілька років поспіль робота КП «Чернігівоблагроліс» викликає чималий перелік запитань не лише у депутатів облради, а й у громадськості. Скандальні справи про корупційні схеми з лісом, зловживання службовим становищем, продаж деревини за зниженими цінами, збитки, відкати, незаконні звільнення – і це ще не всі резонансні справи за участі цього підприємства.

«У нас багато запитань. У депутатів багато запитань. У мене є одне запитання і я знаю, що в багатьох є запитання», — Іван Дементов – депутат Чернігівської облради.

Та навіть якщо не заглиблюватись в історію скандалів «Чернігівоблагролісу», а апелювати лише фактами, які маємо на сьогодні, тобто цим звітом виконувача обов’язків генерального директора, то запитань не меншає. Наприклад, зі звіту відомо, що за результатами фінансово-господарської діяльності у 2022 році отримано 226 тис. грн чистого прибутку. Такий дохід підприємства депутати облради називають «смішним».

«200 тисяч гривень прибутку – це смішно», — Сергій Баришовець – депутат Чернігівської облради.

Загалом же весь зміст звіту, наданого в.о гендиректора Денисом Усіковим, породжує запитання. Та поставити їх і нарешті пролити хоч промінь світла на діяльність КП «Чернігівоблагроліс» нікому.

«Ми вже майже догралися, шановні колеги, частина, що ліси підуть від громад. І я хотів би все-таки почути попереднє рішення, щоб на сесії надали інформацію, як відбувається організаційно процес передачі громадам облагролісів», — Іван Якуб – депутат Чернігівської облради.

«Зараз присутні 43 депутати в залі. Наш колега ініціював звіт виконувача обов’язків голови нашого підприємства. Про який звіт ми можемо говорити, якщо та людина, яка має звітувати, не з’явилася і вже три роки не з’являється?», — Іван Дементов – депутат Чернігівської облради.

А не з’являється в.о гендиректора на сесії обласної ради виключно з поважних причин. Цього разу, наприклад, на заваді став лікарняний.

«Є інформація, ми не можемо їй не довіряти, вона підтверджена відповідно довідкою від управління комунального майна, що виконувач обов’язків директора перебуває на лікарняному», — Ніна Лемеш – перший заступник голови обласної ради», — Ніна Лемеш – перший заступник голови обласної ради.

Тож допоки Денис Усіков хворіє, депутати ухвалюють рішення голосувати за визнання його роботи незадовільною: від голосування утримуються 27 депутатів, «за» голосують 16, «проти» – 0, рішення не прийняте. Таким чином, депутати сподіваються, що на наступне засідання сесії в.о гендиректора все-таки з’явиться та відзвітує про свою роботу. Утім, чи станеться так? Буде зрозуміло вже на наступному засіданні Чернігівської обласної ради.

Журналіст: Таліна Тарасенко

Оператор: Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button