Суспільство (відео)

Баталії колегії Держпродспоживслужби (Відео)

Річний звіт однієї з найпотужнішних державних структур – «Держпродспоживслужби», яка в області і за правами споживачів стежить, і тварин лікує, і рослини захищає, і якість продуктів перевіряє, був спокійний, монотонний і зачаровував гідною оцінкою власної роботи та магією цифр.

«П’ятсот тринадцять осіб було притягнуто до адміністративної відповідальності на суму 26 тисяч гривень», — Руслан Сіробаба, заступник начальника Управління безпечності харчових продуктів і ветеринарної медицини Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області.

Але цю ідилію зіпсували чесність і прямолінійність головного «фітосанітара» області.

«Я дуже не хотів би. Поверталися до того, що колись було, коли ходили на кордоні у фуфайках і валянках і представляли нашу державу», — Володимир Яременко, начальник Управління фітосанітарної безпеки Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області.

Проблему із забезпеченням служби загалом обіцяли вирішити, а форму проситимуть у центральному апараті. Крім всього іншого, зачепили й найближчу оптимізацію.

«Тринадцять районних лабораторій буде ліквідовано, і ця робота має бути завершена до 1 червня. Лабораторна сітка, що залишається, а це 8 міжрайонних лабораторій і одна регіональна, абсолютно повністю покриє зону обслуговування області», — Юрій Павлішен, начальник Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області.

Загалом засідання колегії мало статистичний характер і випромінювало готовність виконувати поставлені для них завдання.

Журналіст Олег Дешура

Оператор Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Back to top button