Суспільство (відео)

Ніжинець Дмитро Григоренко творить і «витворяє» у команді «Квартал 95» (Відео)

Одним зі сценаристів та акторів студії «Квартал 95» є Дмитро Григоренко – випускник «Класу-театру» Ніжинської ЗОШ № 15.

Дмитро переступив поріг 15-ї школи в далекому 1984 році і протягом навчання у ній, як засвідчує адміністрація школи, зіграв десятки ролей, писав дитячі твори-мініатюри, серед яких були й сценарії для класних вистав. У класному альманаху «Казку пишемо самі» й донині зберігаються деякі з його перших проб пера.

Пізніше було навчання у Ніжинському агротехнічному коледжі, потім – факультет механізації сільського господарства Національного аграрного університету.

Працював менеджером у міжнародній автомобільній корпорації, але про сцену ніколи не забував. Був автором та учасником команди КВК «НАУшах» (НАУ, Київ), автором та актором студії «Ледокол-Істил». Грав на великій сцені поряд із Володимиром Зеленським, співпрацював із Кузьмою Скрябіним.

Із 2008 року Дмитро Григоренко працює в студії «Квартал 95». Він сценарист телесеріалів «Свати-5», «Свати-6», «Байки Митяя», «Любов у великому місті-3», телепроектів «1+1 удома. Новий рік», «1+1 удома. 8 березня», кулінарної телепередачі «Свати біля плити», повнометражного фільму «Вісім перших розлучень», «Недотуркані», «Слуга народу-1», «Слуга народу-2» тощо.

Учнівсько-учительський колектив ЗОШ №15 пишається своїм випускником і бажає Дмитру нових сценаріїв, ролей і творчих злетів.

Джерело: mynizhyn.com

Ще статті по темі

Back to top button