Суспільство (відео)

Нова процедура реєстрації транспортних засобів: фахівці розповіли алгоритм дій (Відео)

З 14 грудня в Україні змінився алгоритм процедури реєстрації та перереєстрації транспортних засобів. Її розділили на два окремі етапи, а починатися вона буде з дослідження фахівців експертної служби.

«Спершу треба пройти експертне дослідження транспортного засобу, а потім вже звернутися до територіального сервісного центру для його перереєстрації. Аби це було зручніше, експертну службу приєднали до загальної черги. Зареєструватися можна безпосередньо в нас у терміналі територіальних сервісних центрів або зекономити цей час і провести попередню реєстрацію через онлайн-застосунки»,- Лазука Юрій, керівник територіального сервісного центру №7441.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині найбільше здорожчали яйця

Висновок експерта буде чинним 10 днів і будь-який власник зможе обрати собі будь-яку процедуру: або одночасно після проходження експертного дослідження в територіальному сервісному центрі зареєструвати транспортний засіб, або ж обрати інший зручний територіальний сервісний центр чи ЦНАП, або ж записатися на іншу дату. Така послуга буде зручною, якщо ви купуєте автомобіль, наприклад, в іншому місті.

«Він може попередньо зателефонувати продавцю та попросити його пройти експертів криміналістів. Потім приїхати скласти договір купівлі-продажу і потім поїхати за своїм місцем реєстрації і вже там поставити транспортний засіб на облік. Утім, ставити на облік можна в будь-якому сервісному центрі»,- Лазука Юрій, керівник територіального сервісного центру №7441.

Орієнтовна вартість експертного дослідження становить приблизно 300 гривень, усе залежить від походження транспортного засобу. Також є випадки, коли дослідження фахівцями експертних служб МВС узагалі не потрібне, це – реєстрація нового транспортного засобу, перереєстрація транспортного засобу при заміні анкетних даних власника або фізичної чи юридичної особи, зняття з обліку транспортного засобу у зв’язку з його вибракуванням, перереєстрація транспортного засобу у зв’язку з встановленням газобалонного обладнання тощо.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст Марина Кирієнко

Оператор Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button