Суспільство (відео)

Нова українська медицина: обласна лікарня готується до відкриття відділення європейського рівня (Відео)

Приймальне відділення Чернігівської обласної лікарні, облаштоване на першому поверсі хірургічного корпусу, розширили та перетворили на приймально-діагностичне.

«Ми плануємо, що з відділення вже запрацює. Нам залишилося зробити прибудову для під’їзду карети швидкої допомоги – і практично все готово», — головний лікар Чернігівської обласної лікарні Андрій Жиденко.

Його ремонтують від початку минулого року. Вже освоїли понад півтора мільйони гривень. Загальна вартість проекту – три мільйони 600 тисяч. Таким відділення було ще на початку ремонту, сьогодні його осучаснили за всіма європейськими стандартами.

«Тут буде палата інтенсивної терапії для надання невідкладної допомоги та догляду за пацієнтами, тут буде розташовуватися цілодобовий медсестринський і лікарський пост для здійснення необхідних заходів діагностики та лікування, а також планується відкриття операційної для виконання невідкладних оперативних втручань», — заступник головного лікаря обласної лікарні Андрій Лінник.

Приймальне відділення переробили на приймально-діагностичне з однією метою – покращити і пришвидшити процес надання невідкладної допомоги тяжкохворому. Медики кажуть, що час на доставку пацієнта, його діагностику і першу допомогу вирішує багато, а тому важливо, щоб одразу після приїзду карети швидкої в одному місці пацієнт отримав невідкладну допомогу. У відділенні пацієнт перебувати, допоки йому не буде краще.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чернігівці працездатного віку не поспішають підписувати декларації з лікарями

 «Цілодобовий пост медичного персоналу. Тут буде знаходитися пост медичної сестри, яка, після того як виконала лікарські призначення, буде спостерігати разом із лікарем за станом хворого через оцю прозору стінку», — заступник головного лікаря обласної лікарні Андрій Лінник.

«Ми плануємо зв’язок, радіозв’язок із каретами швидкої допомоги. І, як це заведено в Європі, бригада повідомляє в приймальне відділення, що везе такого хворого, бригада лікарів чекає хворого в палаті інтенсивної терапії, де надається невідкладна медична допомога», — головний лікар обласної лікарні Андрій Жиденко.

У залі очікування теж відремонтували стіни, підлогу, роздягальні і туалет. Коли остаточно завершать ремонт, коридори перекриють і тяжкохворих доставлятимуть через окремий вхід. Звичайні пацієнти не заважатимуть роботі персоналу.

«Красивий дуже ремонт. Нам подобається. Був холодний вестибюль,  а зараз теплий і я можу проходити легко одягнена. І туалет хороший, з кнопочкою, якщо стане людині зле, то одразу медицина прибігає», — пацієнтка Галина.

Відділення буде оснащене і всією необхідною медичною апаратурою та меблями. Це входить до вартості проекту. Нині лікарня чекає на чергове засідання Кабміну та рішення про виділення коштів на соціально-економічний розвиток – ще понад півтора мільйона. Вони підуть на другу чергу проекту. До речі, невдовзі в хірургічному корпусі розпочнуть ремонтувати четвертий поверх, де нині розташоване ЛОР-відділення. Попередня вартість проекту – 6,8 млн.

Журналіст Яна Титенок

Оператор Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Back to top button