Суспільство

Чернігівці працездатного віку не поспішають підписувати декларації з лікарями

Більше трьох місяців минуло від початку національної кампанії «Лікар для кожної родини», у межах якої пацієнти почали підписувати декларації з сімейними лікарями, педіатрами або терапевтами.

Який результат кампанії підписання декларацій на сьогодні, журналісти ЧЕline поцікавились у начальника Управління охорони здоров’я Чернігівської міської ради Владислава Кухаря.

«Майже 32 % населення вже підписали декларації, в цифрах – це 89 946 осіб», – зазначає Владислав Кухар.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стало відомо, до яких лікарень Чернігівщини прийшло по декларації найбільше пацієнтів

Якщо брати активність населення, то найчастіше декларації з лікарями підписують діти та люди віком 50+. Середній сегмент, тобто особи працездатного віку, підписують декларації менш активно.

Обирають здебільшого тих лікарів, до яких зверталися і раніше. Є поодинокі випадки, коли цікавляться лікарями, з-поміж яких можна обрати, але загальна маса йде до конкретного лікаря.

Лікарі, які підписали декларації з двома тисячами пацієнтів, у Чернігові на сьогодні вже є, але з певних міркувань Владислав Кухар не називає їхніх імен.

«Кампанія підписання декларацій стартувала успішно. Нам вдалося уникнути на початку нездорового ажіотажу, а на сьогодні все йде більш-менш планово, спокійно, люди вибирають, приходять, підписують. За три місяці 30% населення – це гарний показник», зазначив Владислав Кухар.

Ще статті по темі

Back to top button