Суспільство (відео)

Нові шахрайські «маски»: як обдурюють чернігівців (Відео)

Шахраї, маскуючись то під соціальних працівників, то під працівників банку, продовжують видурювати гроші в мешканців міста й області. Так, протягом останніх вихідних до поліції звернулися семеро чернігівців й одна мешканка області.

Так, невідомий назвався працівником банку та шляхом обману видурив у 33-річної чернігівки 8 000 гривень. Того ж дня, за тією ж схемою псевдобанкір виманив понад 15 000 грн у 56-річної мешканки обласного центру.

Ще кілька людей потрапили на гачок шахраїв через сайти безкоштовних оголошень. Одні скинули більше 2 тисяч гривень передплати за товар, знайдений на avto.ria.ua. Інші намагалися придбати неіснуючий тренажер на olx.ua.

Далеко не відходять шахраї і від давніх схем видурювання грошей. Продовжують дзвонити на телефони чернігівців і просити гроші, начебто для допомоги рідним. Правоохоронці нині шукають зловмисників і закликають чернігівців бути обачними, адже шахрайська географія розширюється. Псевдобанкіри дісталися й до віддалених сіл. Так, у Талалаївці жінка видала усі пін-коди на карту, де зберігала понад 4 тисячі гривень.

Прес-офіцер ГУНП у Чернігівській області Сергій Бриль розповів, що нині слідчі шукають шахраїв.

— Останній випадок стався в Талалаївці . Невідомий назвався працівником банку та обманним шляхом видурив у жінки всі дані карточки і зняв 4,5 тис. грн. Поліція просить не видавати інформацію про свої рахунки та з’ясовувати в банку ці питання, — Сергій Бриль.

Ще статті по темі

Back to top button