Суспільство (відео)

Новий меморіал і тарифи на воду: блискавичний виконком у міській раді (Відео)

У Чернігові встановлять пам’ятну дошку героєві України Левку Лук’яненку. Її планують прикріпити на будинку за адресою: Рокоссовського,49. Тут, на квартирі свого брата, громадський і політичний діяч проводив наради й зустрічі. Рішення про встановлення дошки ухвалили на черговому засіданні виконкому чернігівської міської ради.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Топонімічне увіковічення пам’яті Левка Лук’яненка в Чернігові: опитування від ЧЕline

«Ми вносимо зміни в чинну програму пам’яток культурної спадщини. Справа в тому, що у нас в шостому розділі було тільки виготовлення охоронних дошок, а тепер ми хочемо додати і меморіальні. Тож до Дня міста хочемо повісити меморіальну дошку Левку Лук’яненку. Відповідно для того, щоб знайти кошти в самій програмі, ми маємо здійснити внутрішній перерозподіл. Ми з четвертого пункту щодо ремонту, перекладаємо кошти на шостий і відповідно матимемо кошти на те, щоб вчасно повісити меморіальну дошку Левку Лук’яненку», — говорить Катерина Литвин, заступник начальника управління культури та туризму ЧМР.

Також на виконкомі внесли зміни до технологічних нормативів «Чернігівводоканалу». На цьому наполягла нацкомісія з регулювання тарифів у сфері енергетики та комунальних послуг. Таким чином підприємство має зменшити втратипитної води у каналізаційному господарстві та під час її виробництва, транспортування й розподілення.

«Жодним чином це не впливає на тариф. Показник, який ліцензіат зобов’язує змінити, він зменшується. Відповідно, це зменшення буде враховане при розмірі тарифу», — зазначає Павло Вовк, заступник директора КП «Чернігівводоканал».

Також на виконкомі розглянули питання пайової участі. Загалом останній липневий виконком відзначився своєю короткою тривалістю. Адже на розгляд і обговорення всіх питань членам комітету вистачило менш ніж півгодини.

Журналіст: Ольга Лазун

Оператор: Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Back to top button