Суспільство (відео)

На Менщині відсвяткували свято Покрови (Відео)

Менщина відгуляла Покрову та День захисника України весело – з танцями та піснями. У Березні цього дня розгорнули Покровський ярмарок. Сюди народні умільці та продавці з’їхались із навколишніх населених пунктів і районів. На ярмарку можна було знайти багато корисного, смачного та цікавого.

 «Я відновлюю старовинні рушники, які мені попадаються і які дуже гарні», — Наталія Корнієнко, м. Городня.

« Люди люблять ліплені картини, із ракушок – це вже те, що залишилось із Криму», — Тетяна Костюк, м. Мена

З усіма святами, що припадають на цей день, березнянців привітав народний депутат України Валерій Давиденко. А подарунком від нього став смажений кабанчик для всіх присутніх.

« Це дуже гарне свято, яке завжди святкували в Україні. Покрова покривала наших козаків. Ми завжди хотіли бути і є незалежними. Сьогодні для нас ці питання знову стали актуальними, але знову ми показуємо, що ми козацького роду. Тож зі святом всіх вас. Добра, миру, здоров’я», — Валерій Давиденко.

Святкування Покрови та Дня захисника України продовжили дегустацією щойно звареної юшки. Першими її спробували винуватці свята – учасники АТО.

«Дуже добре, що є таке свято. Перший рік я на цьому святі, приїхав із війни, я розумію – це моє свято», — боєць першої танкової бригади Жданов Андрій.

А от село Блистова, Менського району, окрім загальнодержавних свят, відзначала цього дня свій чималенький ювілей.

«865 років – це така велика дата, хочеться побажати своїм односельчанам, щоб у них завжди були високі врожаї, щоб були завжди веселими, ніколи не сумували», — сільський голова Роман Боюн.

Як це робити, сільський голова показав на власному прикладі, запалюючи публіку піснями.

Святковим днем насолоджувались не тільки дорослі жителі села Блистова, а й малеча, для якої тут встановили безкоштовний батут.

І яке козацьке свято без справжнього кулешу? Знавці цієї страви наварили аж 150 літрів смакоти.

Смачний, бо наш кухар варив, і козак наш, тож куліш добренний. Зелень і м’ясо, сало – все є в кулешу те, що треба.

Серед приємних сюрпризів, які підготував для селян Валерій Давиденко, подарований для ФАПу міні-кардіограф і ліки.

«Напередодні я телефонував нашому фельдшеру – це необхідне. Тому що населення більше пенсійного віку», — Роман Боюн.

Необхідні ліки отримали й у селищі Макошине. Окрім того, Валерій Давиденко вручив сільському голові документи на паром, що забезпечує сполучення двох берегів Десни та дає можливість селянам добиратись до своїх сінокосів. Паром ще навесні начебто подарував громаді депутат від Радикальної партії. Та, як з’ясувалось, заплатив за нього лише половину необхідної суми.

«Благодійний фонд «Захист селян», який я заснував, пішов назустріч сільській громаді. Ми викупили цей паром і даємо акт прийому-передачі цього парому вашій громаді», — народний депутат України Валерій Давиденко.

Без уваги не залишили й учасників АТО з Макошиного. До Дня захисника України їм вручили медалі та грошові винагороди.

«Отримав нагороду за оборону рідної держави. Приємно, що пам’ятають, що не забувають», — учасник АТО Ігор Кий.

«Хочеться, щоб цього дня люди, які мешкають на Чернігівщині, щоб кожному душу зігріло, щоб ми запишалися тим краєм, у якому ми живемо», — Валерій Давиденко.

Після всіх урочистостей народний депутат не тільки поспілкувався з громадою, а навіть помірявся силами з макошинськими чоловіками.

Ще статті по темі

Один коментар

Back to top button