Суспільство (відео)

Новий мікрорайон у Чернігові: без металевих гаражів, але зі школою і дитсадком (Відео)

Освоєння проекту забудови третього мікрорайону «Масани», розпочате два роки тому, нарешті вийшло на фінальну стадію. На ранковій нараді в чернігівського міського голови Владислава Атрошенка про це доповів керівник «Чернігівбудінвесту» Валерій Горбатов. Будівельно-монтажні та опоряджувальні роботи вже завершені, а отже, житлові будинки в новому мікрорайоні планують ввести в експлуатацію у 2016 році.

«Цього року планується введення чотирьох секцій, забудовник «Основабуд 7». Там планується чотири секції в будинку №8. Крім них планується на Єськова 8 секція, також планується на 50 років ВЛКСМ замість підірваного будинку, першу. Уже здали, і друга вже буде здаватися до кінця  року», — директор КП «Чернігівбудінвест» Валерій Горбатов.

Така ранкова новина міського голову порадувала, але директора «Чернігівбудінвесту» Владислав Атрошенко попередив: у новому мікрорайоні мають стояти лише споруди, зазначені в генеральному плані міста. Що кому заманеться, там не будуватимуть. Це стосується і металевих гаражів.

«Гаражі взагалі, гаражі – це камяна доба. У світі гаражів ніхто не будує. Це схибленість – у місті будувати гаражі. Це дикість якась просто», — чернігівський міський голова Владислав Атрошенко

До речі, Владислав Атрошенко доручив профільним керівникам перевірити всі старі металеві гаражі, якими заставлені двори багатоповерхівок. Відзвітувати меру мають про те, кому належать старі ржаві споруди і хто ними користується.

А в новому мікрорайоні «Масани», який до кінця року мають ввести в експлуатацію, почнуть вирішувати питання з соціальним об’єктами.

«Відбувається розподіл землі по Масанах-3, там передбачені дитячі заклади – дитсадки і школа за проектом розвитку мікрорайону, після того як ми отримаємо розподіл від архітекторів, впорядкуємо земельні питання та зможемо наддати на аукціон ці території для забудови», — директор КП «Чернігівбудінвест»Валерій Горбатов.

Ну якщо говорити цифрами, то в мікрорайоні «Масани» до кінця року мають ввести в експлуатацію 4 багатоповерхівки на 240 квартир. За перспективним планом там має бути нова школа і два дитячі садки.

Ще статті по темі

Back to top button