Суспільство (відео)

«Новий захід. Українська мрія»: у Чернігові презентували книгу – стратегію економічного розвитку держави (Відео)

Як перетворити Україну на процвітаючу й економічно успішну країну та зробити кожного громадянина щасливим – ці та інші важливі питання розкриті в книзі Ярослава Романчука «Новий захід. Українська мрія», презентація якої пройшла в Чернігові. Автор – відомий економіст, керівник економічних реформ Офісу простих рішень і результатів, президент Науково-дослідницького центру Мізеса. Консультант з економіки бізнесу, влади та НДО в Україні.

«Вона написана для того, аби прискорити нашу Перемогу у війні. А друга частина – про трансформацію, як сьогодні багато хто каже: «Аби не програти світ». Бо в нас була Помаранчева революція, ми не зовсім добре нею скористалися. Революція Гідності також. І зараз питання: що треба зробити, аби Україна стала новим заходом, країною з потужними темпами економічного зростання? І з тими параметрами, що характеризують сучасну державу в цьому світі», — Ярослав Романчук – автор книги, відомий економіст.

Видання об’єднує наукові та історичні погляди на розвиток різних економічних моделей, із прикладами інших держав та з урахуванням помилок, яких припустилися в радянський період і від початку становлення незалежності України. У книжці також представлено наукове обґрунтування необхідності створення нового стратегічного курсу, що забезпечить економічне зростання ВВП України до 7-10 відсотків на рік, створення тисяч нових бізнесів і мільйонів робочих місць, з огляду на складне післявоєнне відновлення. Всі учасники зустрічі мали змогу обговорити з автором важливі для себе питання й отримати автограф.

«Я вважаю, що розуміти та бачити економіку в Україні – це важливо для кожного. І я як історик та вчитель намагався дітям прищеплювати знання з економіки через книжки, через зустрічі з такими авторами. Для України під час війни це один із напрямів, куди ми повинні вкладати і час, і гроші. Що стосується нашої зустрічі з автором – доволі цікаво та пізнавально. І на ті запитання, які я ставив, я отримав дійсно ґрунтовну та потужну відповідь», — Богдан Кашка – учасник зустрічі.

«Я дуже вдячна пану Ярославу, що він приїхав і презентував свою книжку. І я навіть не сподівалася на таку приємну зустріч із такою розумною людиною. Я читаю його пости у фейсбуці. Вважаю, що якомога більше таких людей має бути, навіть якщо ми будемо запрошувати іноземних спеціалістів, не вбачаю нічого поганого в цьому. Мені хочеться щоб Україна стала на міцні економічні рейки. Зараз це нам дуже важливо», — Олена Єна – учасниця зустрічі.

«На жаль, я далека від теми економіки, бо за освітою філолог і цікавилася більше гуманітарними науками. Але дуже мені сподобався захід, вважаю, що треба розвиватися та цікавитися цією темою. Дякую пану Ярославу за книжку, обов’язково її прочитаю», — Анна Кашка – учасниця зустрічі.

Журналіст: Марина Кирієнко

Оператор: Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button