Суспільство (відео)

Новорічна казка в Кучинівці: юна майстриня створює прикраси за забутими технологіями (Відео)

Наталія Богдан – студентка. Вона опановує філологію в Чернігівському університеті. Сама дівчина – з Кучинівки. Її основна діяльність – навчання. Однак чимало своєї уваги вона приділяє творчості. Дівчина власноруч оздобила гараж і господарські споруди біля будинку.

«З весни захотілося щось нове у дворі прикрасити. Побачила в інтернеті картинки, почала щось малювати, створювати, захопилась цим», — Наталія Богдан, майстриня

До нового року вона розмалювала вікна будинку гуашшю. А надворі все зроблено звичайною олійною фарбою. Наталія вчилася малювати самотужки.

«Ще у дворі багато локацій, які треба розмалювати», — Наталія Богдан, майстриня.

Та в родині Богданів творчістю займається не лише Наталія. Її мама вишиває, а батько допоміг дівчині реалізувати ідею з креативною лавкою. Окрім цього, студентка захоплюється розмальовуванням картин за номерами, вишиванням бісером та іншим рукоділлям.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ляльки з «дикої» глини: чернігівська майстриня створює колекцію автентичних вбрань українок (Відео)

«Вона вишила на день народження мені з бісеру картину і завжди вона щось таке робить, нам дуже приємно. Вона мені зробила кошичок, тепер дивимося, в селі ще ходять із такими кошичками. Спочатку всі казали: ой, як гарно. Мені теж дуже подобається», — Раїса Богдан, мама майстрині.

Раїса Миколаївна також розповіла, що її донька настільки захоплюється своїм хобі, що готова навіть жертвувати заради нього сном.

«Вона може сидіти ночами. Ми хочемо її сварити, а вона каже, що їй так же це подобається. Ми завжди «за»», — Раїса Богдан, мама майстрині.

Зараз Наталія активно працює над створенням ялинкових прикрас. Колись вона робила їх у техніці канзаші, тобто зі стрічок. Тепер же вирішила спробувати щось нове.

«Це сизаль, із природних матеріалів. Зараз це тренд. Тому теж в Ютубі дуже багато відео про іграшки натуральні. Ну, це шерсть. Сама форма білочки – це фольга. Обтягується звичайними колготками. Хочу ще зробити оленя, там такий матеріал потрібен, не можу наразі знайти», — Наталія Богдан, майстриня.

А ще вона робить прикраси пап’є-маше з вати. За словами майстрині, ця технологія досить давня і була популярна ще в минулому столітті. Втім, зараз це рідкість. Натомість Наталія взялася за вивчення технології і вже створила двох сніговиків. Свою колекцію планує поповнювати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Майстриня чаю: жителька Чернігівщини створює авторські екочаї з корисного різнотрав’я (Відео)

«Це дуже просто насправді. Вата, клей розбавлений водою – і створюєш макет, потім накладаєш шар за шаром вату. Потім покриваєш клеєм, фарбуєш, покриваєш акрилом і глітером», — Наталія Богдан, майстриня.

На ялинкові прикраси дівчина перетворює і звичайні лампочки, що вже перегоріли.

«Вирішила не розфарбовувати, а зробити в техніці декупаж. Ще треба дооформити їх. Ось є пінгвіни. Раніше робили тільки сніговиків, але я вирішила по-іншому оформити», — Наталія Богдан, майстриня.

Є у неї і світильники з солоного тіста, куди можна вставляти світлодіодні гірлянди.

«Пластмасова бляшанка є основою, потім теж фольга, далі – тісто замішується і ліпиш, наче з пластиліну. Я покривала акриловою фарбою. А це ось акриловим лаком. Побачимо, як збережеться. Це з залишків тіста вирішила зробити Діда Мороза», — Наталія Богдан, майстриня.

За словами студентки, багато своїх іграшок вона дарує. З торішніх прикрас залишилися лише кілька. Вона також розповіла, що цього року її іграшки прикрашатимуть центральну ялинку Кучинівки. Дівчина вже готує для цього цікаві роботи.

Журналіст – Ольга Лазун

Оператор – Дмитро Дриганов

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button