Суспільство (відео)

Новорічні сюрпризи: в Чернігові різко зросла вартість газу для маршруток і підвищився тариф на воду (Відео)

Новий рік у Чернігові розпочався з транспортного застою. Про це чиновники розповіли на ранковій нараді в мерії. Причина – зростання вартості метану.

«З 1 січня стрімко підвищилась вартість природного газу – метану, який коштував 24-26 гривень, а на сьогодні коштує 48-50 гривень м3. За таких умов робота автобусів міських маршрутів, які використовують газ, стала збитковою»,- Віктор Геращенко, заступник чернігівського міського голови.

У зв’язку з цим у новорічні вихідні дні на маршрутах працювала лише приблизно половина запланованого транспорту. Наступне новорічне здорожчання – вода.

«Збільшилось, відповідно, на 10%. Якщо раніше дві послуги становили 28.10 грн, то сьогодні це 30 гривень 91 копійка»,- Віктор Геращенко, заступник чернігівського міського голови.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Цього року зросте вартість проїзду в Чернігові

За словами чиновників, держава підвищила тариф не настільки, на скільки їм хотілося, тому нестиме відповідальність за економічні «здобутки» «Чернігівводоканалу».

«Держава несе відповідальність за економічний результат підприємства»,- Владислав Атрошенко, чернігівський міський голова.

Серед новорічних позитивів – у місті продовжується тенденція до спаду захворюваності на ковід.

«З попереднього тижня продовжувалась тенденція щодо зменшення кількості як захворілих осіб, так і госпіталізованих»,- Владислав Кухар, генеральний директор КНП «Чернігівська міська лікарня №2».

Окрім згаданого, на нараді зазначили, що місто проситиме в держави компенсацій із проєкту побудови палацу спорту, буцімто за кошти, які на нього витратили. Відомо, що цей проєкт, який не подужав Чернігів, реалізовуватиметься за державні кошти.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст Олег Дешура

Оператор Михайло Пронін

Ще статті по темі

Back to top button