Суспільство (відео)

Ситуація з пальним у Чернігові: ціни кусаються – водії чекають (Відео)

Дефіцит пального на автозаправних станціях в Україні невдовзі має закінчитися. Об’єми його імпорту збільшуються щодня, а відтепер, за повідомленнями першого віцепрем’єр-міністра – міністра економіки Юлії Свириденко, Кабмін скасував регулювання цін на пальне. Очікується, що гранична ціна становитиме: 52 грн/л за бензин і 58 грн/л – за дизпаливо.

На чернігівських АЗС поки що відпускають в одні руки по 20 літрів – газ та бензин, і по 50 літрів – дизпаливо. Кажуть, наразі пальне є.

«Є пальне, автомобілісти задоволені. Запрошуємо, щоб приїжджали, поки все нормально. Водії хочуть дешевого пального, але де ж його взяти? Якби було таке – ми продавали б».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Руzкий мир. Нашестя»: як орки знущалися з людей і вщент знищили церкву (Відео)

Водії, звісно, готові чекати, але кажуть, що ціни кусаються.

«Благо, зараз більш-менш пальне привозять, довго стояти не доводиться. Пальне є, але, я ж кажу, ціна його».

«Черги є, ціна… Тому доводиться обмежувати саме пересування автомобілем. Коли ще обстріли були, чекав з 11:30 до 18:00. Новину бачив, думаю, зловживатимуть цінами АЗС».

«Ну, звісно, дорого, але якщо немає іншого виходу… Розуміємо, війна. Намагаємося менше їздити. Я онуку до лікарні привіз, нікуди не дінешся – заправляєшся, останнє віддаси».

«Ну, судячи з черг, то, напевно, відчуваємо дефіцит пального. Дві години найбільше чекала. Запасів не робимо, сподіваємося, що все налагодиться і все буде добре. Побачимо ціни, але, вважаю, це ажіотаж поки що. Все буде добре».

«Чекати довго, бензин не дуже якісний і дуже дорогий. Працювати важко».

«Ну, бачите ж, черга, найдовше годину чекав, колись півтори. Ситуація не краща, бо працюють тільки три заправки, а місто величеньке. Ціни кусаються. А саморегулювання, хто як хоче, так і торгує. Якщо раніше вони боялися підвищувати ціну, то зараз не будуть».

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст: Марина Кирієнко

Оператор: Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button