Суспільство (відео)

Об’єднувати та підтримувати – головні засади діяльності Спілки жінок Чернігівщини (Відео)

30 вересня 1993 року в Чернігові місцеве активне жіноцтво заснувало громадську організацію «Спілка жінок Чернігівщини». Відтоді вже протягом понад 30 років представниці цієї організації працюють над тим, аби жінки області активно розвивалися, вивчали нове та відчували, що їх у всіх починаннях підтримують.

«Спілка жінок Чернігівщини» – одна з перших жіночих організацій, що була заснована в Україні взагалі. Її ідейною натхненницею та засновницею стала Ірина Василівна Дорожкіна, яка станом на сьогодні займає посаду почесної голови нашої спілки», — Тетяна Роєва – голова ГО «Спілка жінок Чернігівщини».

Серед учасниць «Спілки жінок Чернігівщини» представниці різних професій – жінки-підприємиці, військові, волонтерки, керівниці провідних компаній, медикині, активістки громад, освітянки, діячки мистецтва. Усі вони у своїй громадській діяльності поєднані єдиною місією, що представлена статутом «Спілки жінок Чернігівщини».

«Місія її – підтримка насамперед жінок. Ми говоримо не тільки про нашу організацію, а взагалі про жінок усієї Чернігівщини», — Тетяна Роєва – голова ГО «Спілка жінок Чернігівщини».

До початку повномасштабного вторгнення основний вектор діяльності громадської організації був спрямований на розроблення та втілення заходів для жіноцтва Чернігівщини: це і низка освітніх та культурних івентів, концерти, різноманітні благодійні та освітні заходи. Активно учасниці долучалися і до волонтерської діяльності, допомагаючи тим, хто цього потребував.

У 2022 році частка волонтерства та взаємодії з людьми, які постраждали внаслідок активних бойових дій, значно збільшилася. Війна вплинула на діяльність «Спілки жінок Чернігівщини».

«Починаючи з 2022 року напрямки діяльності нашої організації дещо змінилися. Кожна з учасниць нашої спілки стала активною волонтеркою, це по-перше. А по-друге, ми розуміємо, що на сьогодні роль жінки-підприємниці для регіону та для України загалом є найголовнішою. Тому в нашій організації проводиться дуже багато заходів для того, аби підтримувати, формувати та розвивати лідерські якості, а також жіночий бізнес. Наша організація розуміє, що як суспільство, так і члени нашої організації мають певні виклики. Ми плануємо розвивати такий напрям діяльності, як підтримка ветеранів, підтримка родин, які постраждали від наслідків війни. Це внутрішньо переміщені особи, яким ми маємо допомогти соціалізуватися. Особливою категорією нашої уваги є діти, які втратили одного чи двох батьків під час війни», — Тетяна Роєва – голова ГО «Спілка жінок Чернігівщини».

Наразі громадська організація «Спілка жінок Чернігівщини» стала ідейним натхненником для створення низки подібних спільнот у восьми громадах Чернігівщини.

Журналіст: Таліна Тарасенко

Оператор: Сергій Бутько

Журналістський матеріал підготовлено у співпраці з ГО «Асоціація демократичного розвитку» в межах реалізації проєкту «Активні й спроможні: діяльність жіночих громадських організацій Чернігівщини як реагування на вимоги часу», що підтриманий Українським Жіночим Фондом.

Відповідальність за зміст інформації несе ГО «Асоціація демократичного розвитку». Представлена інформація не завжди відображає погляди УЖФ.

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button