Суспільство (відео)

Оберіг громади: над селом на Сновщині замайорів український стяг (Відео)

Сновщина, в’їзд до села Кучинівка. Місцина, повз яку щодня проїжджають сотні автомобілів, тепер прикрашена височезним флагштоком з українським прапором.

«Прапор – це не просто державний символ України, це свята річ, яка особливо в нинішні часи чітко засвідчує й ідентифікує нас як сильний незламний народ.Саме тому виникла ідея біля в’їзду до нашого прикордонного села Кучинівка Сновської громади встановити прапор України як символ незламності і вкотре запевнити, що прикордоння Чернігівщини є, було і буде українським», — Павло Солодовник – депутат Сновської міської ради, голова депутатської групи «Сновщина».

Стяг, що для всього світу став символом незламності та волі, відтепер буде справжньою окрасою Кучинівки та милуватиме погляд місцевих жителів і гостей громади.

«Я вважаю, це буде корисно для наших людей для підняття патріотичного духу населення і для віри в краще майбутнє України», — Олена Недвига – староста села Кучинівка.

Втілення в життя цього патріотичного проєкту стало можливим завдяки потужній підтримці однодумців. Саме командна робота стала рушійним важелем до встановлення флагштоку з українським прапором на теренах Сновщини.

«Я дуже вдячний людям, які підтримали цю ідею: це староста Кучинівки Олена Недвига. Це Коваль Іван Леонідович, керівник аграрного підприємства, який дуже допомагає Кучинівці. Фактично, те, що ви зараз бачите, було зроблене його зусиллями, його працівниками. Окрема вдячність Щербині Наталії Віталіївні і всім працівникам, які займалися встановленням українського прапора. Окремо хочу подякувати народному депутату України Сергію Гривку, який надав нам прапор для нашого прикордоння», — Павло Солодовник – депутат Сновської міської ради, голова депутатської групи «Сновщина».

Для кожного цей прапор матиме свій сенс і для кожного резонуватиме по-своєму. Утім, важливим символом є те, що його встановили в прикордонній громаді Чернігівщини, яку мало не щодня обстрілює російська орда. Тож тут він стане черговим нагадуванням про нашу незламність.

«Кучинівський прапор з оцим флагштоком символізує комплексну єдність, бо коли кожен по крупиці долучається – виходить результат. Коли разом – точно переможемо», — Павло Солодовник – депутат Сновської міської ради, голова депутатської групи «Сновщина».

Журналіст: Таліна Тарасенко

Оператор: Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button