Суспільство (відео)

Сільський табір «Мрія», який мало не закрили, відкрив першу та єдину цього року зміну (Відео)

«Урочисту лінійку відкрити дозволяю».

Ця урочиста лінійка на честь початку зміни в дитячому позаміському таборі «Мрія», що запрацював у селі Курінь Бахмацького району. Початок табірної зміни тут проходить із масштабним концертом. Діти щасливі, адже чекали цього від початку літа.

«Коли мама сказала мені, що я поїду в табір, я так зраділа, дуже-дуже сильно», — розповідає Юлія – школярка.

«Тут весело, радісно, хочеться гуляти», — говорить Богдан – школяр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пристрасті довкола «Юного техніка»: доля дитячого табору зависла в повітрі

У Бахмацькому районі шкодують, що цього року табір «Мрія» зможе оздоровити лише одну дитячу зміну – всього 70 школярів. Утім, ще на початку року «Мрію» взагалі хотіли закрити через невідповідність санітарно-гігієнічних норм, на покращення яких не вистачало грошей. Завдяки спонсорам і меценатам дитячий заклад відремонтували. Левову частку допомоги надав народний депутат України Валерій Давиденко.

«Левову частину виділив народний депутат України Валерій Давиденко як субвенцію на соціально-економічний розвиток окремих територій. В одну з чергових поїздок ми зустрічалися, я йому розповіла про свої амбітні плани щодо реконструкції «Мрії», він запропонував надати таку суттєву допомогу – 1 млн грн. Перший транш нам надійшов на початку липня, і ми ці кошти встигли освоїти до початку цього сезону», — розповідає Тетяна Неділько – голова Бахмацької райдержадміністрації.

«Ми за короткий період, буквально за півтора місяці провели унікальний ремонт і реконструкцію цього приміщення загальноосвітньої школи, створили належні умови як для відпочинку, так і для виховання», — розповідає Леонід Вдовенко – куріньський сільський голова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Військово-патріотичний табір «Я – українець» об’єднає приблизно 200 дітей

Капітально відремонтована їдальня, нові туалети та душові кабіни, меблі і спортивний та начальний інвентар – на все це витратили майже два мільйони гривень. Чималу суму передбачили і на харчування – 90 гривень на день на дитину.

«Харчування 5 разів на день: свіжі овочі, фрукти, кондитерські вироби, все свіже, харчуванням задоволені», — відзначає Вікторія Луценко – директор позаміського дитячого закладу оздоровлення та відпочинку «Мрія».

Табір «Мрія» працює в селі Курінь вже 18 років. Щоліта він відчиняє двері для школярів з усього району. Цього року зміна триватиме до 21 серпня. Дітки не лише відпочиватимуть, а й навчатимуться патріотизму.

Журналіст: Яна Титенок

Оператор: Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Back to top button