Суспільство (відео)

Обігрівачі, теплі речі та батарейки: чернігівці розказали про підготовку до зими (Відео)

Цей опалювальний сезон буде найскладнішим за всю історію України – саме такі повідомлення останнім часом лунають в інформаційному просторі. Влада активно готує теплові мережі до зими, але також радить українцям утеплювати квартири та запасатися теплими речами. Адже рашисти можуть вдатися до газового шантажу й обстрілів критичних об’єктів інфраструктури. Ми розпитали чернігівців, як вони готуються до зими та на які складнощі очікують.

«В мене приватний будинок, котел працює на газу. Утім, є обігрівач про всяк випадок. Будемо тепліше вдягатися, ковдри тепліші дістанемо, якщо буде холодно зовсім».

«Звісно, ми шукаємо зараз обігрівач, дякувати Богу, в нас сонячна сторона у квартирі. Сподіваємося, що не буде дуже холодно. Але все одно будемо щось ще думати, бо маленька дитина у нас, тож мерзнути не дуже хочеться».

«Купуємо ліхтарики, батарейки, тому що дуже страшно знову опинитися в тому становищі, як було у лютому. Тому, на мою думку, треба готуватися, але сподіваємося, що ситуація не повернеться».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Онлайн чи офлайн: чернігівці розповіли, чи підуть їхні діти до навчальних закладів (Відео)

«Будемо купувати якісь обігрівачі та якось виживати, а що ж робити? Буржуйку ж не поставиш до квартири».

«Дуже великі побоювання, не відомо, як воно буде все. Але будемо триматися, вся надія на Бога та наше українське військо. Є теплих речей багато, маємо надію, що все добре буде у нас».

«Побоювання є, але ж нічого змінити не можемо. Наробили консервації, треба ще б обігрівач купити, але не має коштів, бо залишилася без роботи».

«У нас є будинок у Киїнці, щоправда, після обстрілів там пошкоджений дах, ми його потроху відновлюємо. А тут у квартирі замінили деяку частину електричної проводки, щоб можна було опалювати квартиру електричними конвекторами. Тому план А – конвектори, план Б – Киїнка з дровами».

«У нас два обігрівачі, вони нас дуже виручали, коли в нас зовсім не було тепла в квартирі, тож і далі будемо користуватися. Я сподіваюсь, що все буде добре, що наша влада знайде кошти і міжнародні партнери нам допоможуть. Думаю, що не буде поганого становища, а все буде в нас добре».

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст Марина Кирієнко

Оператор Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button