Суспільство (відео)

Обмін лампочок у Чернігові: як оформити та де обміняти (Відео)

В Україні стартувала програма обміну ламп розжарювання на LED. Доступні два способи, як обміняти лампи: через застосунок Дія та на Укрпошті. Отож, перевіряємо на практиці, як це працює.

Відкриваємо застосунок Дія та вибираємо розділ «Послуги», далі тиснемо на меню «Обмін лапочок», читаємо умови і натискаємо «Почати». Далі треба перевірити свій номер телефону, адже саме на нього вам надійде повідомлення про готовність. Вибираємо відділення Укрпошти, для цього знаходимо свою область, місто та саме відділення. Знову перевіряємо, аби всі дані були правильно оформлені.

Вибираємо лампочки, усього можна замовити п’ять штук. Із великим або малим цоколем, або ж вибрати комбінацію. Натискаємо «Замовити» і все, після оброблення вашої заявки на зазначений номер прийде смс. Після цього можна вирушати на вибране відділення, взявши з собою робочі п’ять ламп розжарювання, свій паспорт і код. Зверніть увагу, лампочки розжарювання повинні бути робочі та цілі.

«Коли людина оформила замовлення в Дії, їй через деякий час приходить повідомлення. Воно дійсне три дні. Протягом трьох днів людина повинна звернутися на те відділення, на яке вона і замовила лампочки в Дії. Й отримати їх, відповідно до замовлення, тобто це гарантує те, що лампочки будуть», — Оксана Усенко, територіальний менеджер Чернігівської дирекції «Укрпошти».

Якщо людина не забере замовлення впродовж трьох днів, замовлення буде анульовано.

«Оскільки видача відбувається, згідно з постановою Кабінету Міністрів, то в обов’язковому порядку людина пред’являє паспорт й ідентифікаційний код. Його вносять у систему і так підтягуються дані з Дії», — Оксана Усенко, територіальний менеджер Чернігівської дирекції «Укрпошти».

Другий спосіб отримати LED-лампочки, якщо у вас немає додатку Дія: одразу звернутися до відділення Укрпошти, але в такому випадку видають лампочки тільки за умови, якщо вони є в наявності.

«Людина може прийти на будь-яке відділення Укрпошти, через загальну чергу, та звернутися до виділеного віконця й оформити обмін», — Оксана Усенко, територіальний менеджер Чернігівської дирекції «Укрпошти».

Проєкт планується реалізувати у три хвилі.

«Лампочки надходять від міжнародних партнерів. Вони були розподілені по дирекціях і обмінюватимуть їх у три хвилі. Перша стартувала в понеділок, 30 січня. Це обласні центри. Наступна хвиля стартує з 6 лютого, це будуть всі автоматизовані відділення сільські та райони. А третя хвиля – пересувні відділення», — Оксана Усенко, територіальний менеджер Чернігівської дирекції «Укрпошти».

На головному відділенні «Укрпошти» черга чимала, але сама процедура займає менше як п’ять хвилин, тому рухається вона швидко. Пані Надія дізналася про обмін із новин по телевізору.

Інша учасниця обміну планує встановити нові лампочки в орендованому житлі, бо своє втратила під час активних бойових дій.

Журналіст: Марина Кирієнко

Оператор: Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button