Суспільство (відео)

Обмін мистецтвом: Австрія та Чернігів домовилися про культурну співпрацю (Відео)

Культура – це універсальна мова, яку розуміють люди в усьому світі. На цьому наголосили поважні представники Австрії, які навідалися до Чернігова в рамках Року культури Австрія-Україна 2019. Сюди вони приїхали, аби налагодити зв’язки в цій галузі між двома країнами не тільки у великих містах, а й в регіонах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Посли країн «Великої сімки» відвідали поліцію Чернігівщини

«Ми сьогодні з цікавістю ознайомилися з тим, що пропонує нам місто, які є можливості в галузі культури, що можуть бути цікаві нашим глядачам, нашим жителям. Також ми намагаємось зрозуміти, що саме з австрійської культури може бути цікавим для вашого регіону, для Чернігова», — розповідає Герміне Поппеллер, Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Австрія в Україні.

Наразі Австрійський культурний форум реалізовує близько 70 проектів по всій Україні. Вони спрямовані на те, щоб показати її жителям усе різноманіття австрійської культури.

«У межах цього Року культури ми проводимо багато заходів, що стосуються не лише музики, але й танців, і джазові різні фестивалі, і фестивалі фільмів, і науки, й архітектури, і так далі. Тобто ми охоплюємо багато таких галузей. Ми хочемо просто передати вам настрій і смак сучасної Австрії», — зазначає Ульф Хаусбрандт, директор Австрійського культурного форуму.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Посли країн G7 у Кіптівській ОТГ

Та співпраця з Австрією не обмежиться тільки культурою. Герміне Поппеллер висловила сподівання на подальшу співпрацю з Чернігівщиною та розвиток економіки в регіоні.

«Також було дуже важливо зустрітися і порозмовляти з головою Чернігівської ОДА Олександром Мисником, і поговорити не тільки про культуру та розвиток культури у вашому регіоні, а ще й про розвиток економіки та подальші можливості для інвесторів у Чернігівській області. Тобто цей напрям також був надзвичайно цікавим і важливим для нас», — говорить Герміне Поппеллер, Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Австрія в Україні.

Австрійські гості були вражені культурним потенціалом Чернігівщини та молодими митцями. Тому надалі буде створено план співпраці, а в області з’являться нові проекти, що забезпечать можливість чернігівцям ближче ознайомитись з Австрією та представити свою культуру вже за кордоном.

Журналіст – Ольга Лазун

Оператор – Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Back to top button