Суспільство (відео)

Офлайн чи онлайн: яку форму навчання обирають чернігівці для своїх дітей? (Відео)

Трохи більше місяця залишилося до початку нового начального року, держава й освітяни активно перевіряють і готують школи до запровадження офлайн-навчання. Розробляють інструкції на випадки повітряних тривог та облаштовують укриття. Але остаточне рішення про форму навчання ухвалюватимуть з урахуванням думки батьків. Ми поцікавились у чернігівців, до якої форми навчання в освітніх закладах вони схиляються.

Треба очне навчання робити, бо дистанційне це не навчання, особливо для маленьких дітей. Школи ж відкривають тільки ті, які мають бомбосховища, то не так лячно.

Така ситуація в країні, я, наприклад, боюся відправляти дитину, якщо в школі не буде такого бомбосховища, що відповідало б усім вимогам й оснащенням. Тому отака ситуація. Навіть не знаю, що сказати. Так, звісно, я підтримую очне навчання, але дивитимуся на ситуацію.

Знаєте, звісно, боязно дітей відправляти до школи, от зараз я вже більше до онлайн-навчання схиляюся. Спочатку думала, може, буде змішана форма, а зараз більше вважаю, що треба онлайн-навчання, бо страшно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як вчитимуть дітей, які обрали дистанційне навчання? Пояснює омбудсмен

Скоріш за все, онлайн-навчання. Бо якщо ходити до школи, то ці постійні тривоги вони спантеличують і батьків, і дітей. Дуже тривожно, тому, мабуть, краще онлайн.

Ми перейшли зараз із розбитої школи, тому поки що важко це все осмислити. Страшно.

Я вражаю, що краще очне, але це вибір кожного з батьків, як робити. Я також боюся відправляти дитину, але ж розуміємо, що нам уже треба жити в таких реаліях і звикати до цього. Тож хай ходять навчаються очно.

Ми – за очне, бо вже так втомилися від дистанційного. Мені здається, що у дітей навіть деградація відбувається з цим навчанням. Бо в мене дитина вдома розучилася писати навіть, уже навантаження перекладається: половину – на батьків, половину – на вчителя. То я тільки за очне навчання.

 

Журналіст: Марина Кирієнко

Оператор: Сергій Бутько

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button