Суспільство (відео)

«Оливки та маслини»: військові – про чернігівський паблік-інформатор (Відео)

«Новий Білоус – присутні маслини», «Вокзал, розвантаження товару», «Киїнка, на виїзд, дарують маслини» — таємні шифри, якими обмінюються чернігівці в групах-інформаторах, що створені для того аби попередити містян про наявність військовослужбовців на тих чи інших локаціях міста. Про «цілком-таємні» здавалося б групи, представники Чернігівського територіального центру комплектування та соціальної підтримки знають і закликають містян припинити діяльність подібних пабліків.

«У нас, в місті Чернігові є група «Оливки і маслини». Ви просто зараз можете зайти і перевірити цю інформацію. У цій групі 21 тисяча 494 учасника. Це приблизно та кількість, яку раніше я озвучив, як «ухилянтів». Я хочу поставити питання до людей, які підписуються на цю групу: чи по одну лінію фронту ми знаходимося ? Чи одне у нас завдання – відстояти Незалежність?», — Олег Гончарук – військовий комісар Чернігівського обласного ТЦК і СП.

Загалом, зараз на Чернігівщині понад 20 тисяч військовозобов’язаних осіб перебуває у розшуку, через ігнорування повістки про загальну мобілізацію.

«Звертаюся до всіх наших громадян: ми повинні чітко усвідомити, через півтора роки повномасштабної агресії, або ми будемо захоплені ворогом, або відстоїмо свою Незалежність. Кожен має проявити свою громадську свідомість і вирішити для себе: він патріот-українець. Або, як то кажуть, «чемодан-вокзал-росія», — Олег Гончарук – військовий комісар Чернігівського обласного ТЦК і СП.

Журналіст: Таліна Тарасенко

Оператор: Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Back to top button