Суспільство (відео)

Оновлена «Поліанна»: вистава Молодіжного театру зажила по-новому (Відео)

«Поліанна» – вистава, яку можна назвати хорошою традицією Чернігівського молодіжного театру, – в цьому сезоні зажила по-новому: вперше за весь час її існування в стінах цього театру ролі дітей у ній виконують юні актори.

Дитячі ролі виконують юні актори – Кароліна Павленко грає Поліанну; Володимир Гавриленко – Джиммі Біна. До втілення персонажів на сцені, кажуть, готували не дуже довго, адже роль у них «зажила» з перших читок.

«У нас є студія Молодіжного театру, я туди вступила. І взагалі, стосовно ролі, у нас було дві репетиції в костюмах та на сцені. І все. Текс запам’ятався сам собою. І все. Я на сцені почуваюся мегакомфортно, тому я не переживаю. Все суперкласно», — Кароліна Павленко – акторка.

«Це моя друга роль. До цього я грав Петрика і зараз я граю в «Поліанні» Джиммі Біна. Мені дуже подобається», — Володимир Гавриленко – актор.

Оновлена «Поліанна» вкотре збирає в залі Молодіжного театру аншлаг. Найбільше серед глядачів дітвори, для них це улюблена вистава, а з однолітками в головних ролях – безперечний театральний фаворит. 

«Просто неймовірний прийом. Це круто, це супер. Можна підбирати найрізноманітніші епітети і все буде правильно», — Ігор Тихомиров – художній керівник Молодіжного театру.

Одна з головних цілей залучення нових акторів – бажання дати театру нове дихання, оживити його та зацікавити театральним життям нову аудиторію.

«Наше завдання – зробити так, аби ми були живі, аби ми відповідали їхнім прагненням, аби наш глядач отримав задоволення справжнє, а не таке, як було в моєму радянському дитинстві», — Ігор Тихомиров – художній керівник Молодіжного театру.

Саме задля того, аби бути «живими», Молодіжний театр підписав меморандум про співпрацю з Благодійним фондом «Синій птах». Тепер у співпраці вони подвоюють задоволення глядача від вистав.

«Нещодавно ми підписали меморандум про співпрацю, відповідно до якого ми надаємо емоції, возимо емоції в найглибші пункти нашої Чернігівщини, які постраждали і які досі відчувають відгомін війни. Цього разу до Дня захисту дітей ми командою, з акторами Молодіжного театру привітали чернігівських малюків солодощами та пізнавальною літературою», — Наталія Тягнирядно – волонтерка.

Журналіст: Таліна Тарасенко

Оператор: Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button