Суспільство (відео)

Осіння хандра – вигадка чи правда і як з нею боротися (Відео)

Ось вона осінь: холодна, похмура та депресивна. Саме з приходом осені більшість людей починає відчувати пригнічення і так звану осінню хандру. Та чому так відбувається? Дізнаємось у психолога.

«Люди починають почуватися пригнічено, у них змінюється настрій через те, що коротшає день, закінчилися канікули, відпустки, зміна погоди. Все це провокує те, що ми стаємо пригніченими, нам хочеться спати, падає активність. Усе це через те, що осінь несе за собою такі зміни»,- Марина Польовик – практикуючий психолог.

Говорити про щасливі будні, коли все навколо сіре та мляве, й справді складно. Утім, пані Марина стверджує, що навіть осінь може бути приємною. Головне – правильно її проживати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зйомки, стосунки з учасниками та масштаби проєкту: чернігівець розказав про досвід участі в реаліті-шоу від Нового каналу (Фото)

«Що я рекомендувала б – більше гуляти. Саме вдень, бо через те, що вдень ми можемо отримати дозу сонячного світла. Також ми можемо побачити, які яскраві кольори нам приносить ця пора року.

Також я порекомендувала позбирати листочки. Створити вдома гербарій, це незвична та цікава справа.

Можна створити малюнок або плакат на тему осені. Сюди можна внести кольори, які символізують осінь, але я радила б наповнити це все яскравим кольором. 

Скласти список тих речей, які вам приносять задоволення. Це може бути навіть прийняття ванни, перегляд улюблених фільмів. Я вам гарантую: почуватиметеся значно краще»,- Марина Польовик – практикуючий психолог

Утім, якщо нічого з описаного не допомагає, варто звернутись до професіонала, – наголошує пані Марина, –  адже осіння хандра може перерости в депресію, що має складнішу історію лікування. Тож стежте за своїм станом і намагайтеся помічати прекрасне навіть у меланхолії осені.

«У природи немає поганої погоди і наше щастя у наших руках»,- Марина Польовик – практикуючий психолог.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст Таліна Тарасенко

Оператор Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button