Суспільство (відео)

Важкохворих малюків Чернігова рятуватиме новий реанімобіль (Відео)

До Дня святого Миколая дитячій лікарні подарували реанімобіль.Спеціальний транспорт оснащений усім необхідним для транспортування та першої допомоги новонародженим і недоношеним діткам.

«Можливість проведення інфузійної підтримки дихальної підтримки, стеження за температурою, за основними показниками, є поліфункціональний монітор. Є амортизація, повітряна подушка, що стабілізуватиме всі незручності під час транспортування дитинки»,завідувач відділення інтенсивної терапії Михайло Клим.

Система життєзабезпечення, що дає змогу рятувати маленьких пацієнтів, коли важливі лічені секунди.

Вартість реанімобіля становить 4 мільйони гривень. Його придбали за кошти, виділені з обласного бюджету .

«Була проблема в тому, що недоношені дітки потребували транспортування в Охматдит… Або з області треба було підвезти до обласної дитячої лікарні. І таких складних діточок у нас не було технічної можливості доставляти до лікарні, на сьогодні ми це питання закрили – придбали сучасний реанімобіль, що повністю готовий до будь-якої складності та перевезення дітей»,голова Чернігівської ОДА Валерій Куліч.

Подарунок від святого Миколая – безцінний. Завдяки такому сучасному автомобілю тепер значно побільшає шансів врятувати життя дітей.

Ще статті по темі

Back to top button