Суспільство (відео)

Особливе свято: у Чернігові організували «казку» для дітей загиблих воїнів (Відео)

Саме такий сюрприз підготували для малечі в Чернігівському реабілітаційному центрі учасників бойових дій. Сюди завітали казкові герої, аби привітати дітей із Новим роком і Різдвом. Директор центру зазначає, що подібні заходи тут проводять не вперше, однак цей – особливий, адже його організували для дітей загиблих воїнів.

«Щоб це не було просто вручення подарунків, ми зробили таке свято для діточок. Наш чернігівський колектив «На позитиві», які вже не вперше зголосилися провести в нас такий захід. Я шукаю усіх небайдужих людей, які можуть долучитися, чимось допомогти. Сьогодні нова програма, вони її ще в нас не проводили»,- Юлія Дмитренко, директор Чернігівського обласного центру комплексної реабілітації та обслуговування учасників бойових дій та сімей загиблих.

«Ми вже не вперше проводимо тут свята. На День святого Миколая торік тут проводили, це також була благодійність. Допомогти дітям, батьки яких були в АТО, або є в АТО, або постраждали в АТО, я вважаю, що це дуже гарна справа. Брати за це гроші дуже соромно. Це у нас буде Ельза, я буду Сніговиком, будемо жартувати, грати з дітьми, будуть дидактичні ігри, танцювальні»,- Андрій, аніматор дитячої агенції свят «На позитиві».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як зустрічають Різдво в родині чернігівського священника та яке значення відомих традицій (Відео)

Старші діти мали свою програму.

«У нас є психологи і фахівці з надання соціальних послуг. Вони зробили невеличку програму, там будуть такі тренінгові вправи, завдання різноманітні, все в цікавій ігровій формі»,- Юлія Дмитренко, директор Чернігівського обласного центру комплексної реабілітації та обслуговування учасників бойових дій та сімей загиблих.

«Треба об´єднати сім´ї, які втратили годувальника, щоб вони знали, що вони не одні такі, щоб вони не сумували через це»,- Анастасія, учасниця заходу.

«Щоб вони більше раділи в житті, раділи подарункам, дива якогось додати в їхнє життя»,- Яна, учасниця заходу.

Мати загиблого Миколи Бруя каже, що раніше цим займалися самі родини воїнів.

«Але дуже важко, потрібно знайти спонсорів, організувати психологів, а ми вже старіємо, тому це все взяли на плечі дівчата з цього центру. І ми їм дуже вдячні. Наші діти завжди чекають свята і це свято для них, наче прийшов тато. Частинка тепла. Вони це отримують»,- Людмила Бруй, мати загиблого Миколи Бруя, голова ГО «Родина воїна».

«Я вважаю, що ми повинні відходити від якихось таких стандартів, від якихось офіціозів, тобто такими заходами вшановувати, робити інтерактиви. Тут будуть матері, діти. Тобто це такі соціальні заходи, які вкрай важливі для цієї категорії людей»,- Володимир Мироненко, начальник відділу у Чернігівській області Міністерства у справах ветеранів України.

Кожен отримав подарунки, які надала облдержадміністрація.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст Ольга Лазун

Оператор Михайло Пронін

Ще статті по темі

Back to top button