Суспільство (відео)

Останній робочий день: голова Чернігівської ОДА розповів, що робитиме після звільнення (Відео)

Олександр Мисник, який майже сім місяців очолював Чернігівську область, склав повноваження. В останній робочий день він підбив підсумки власної діяльності. За свою каденцію Олександр Мисник встиг розробити стратегію регіонального розвитку та значно збільшити іноземні інвестиції в бюджет області. Так, за перший квартал 2019 року Чернігівщина отримала три мільйони іноземних інвестицій, що майже у 18 разів перевищило торішні показники за аналогічний період. Збільшилися й державні надходження.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стало відомо, хто тимчасово керуватиме Чернігівською ОДА

«Щодо Служби автомобільних доріг, то ще, крім наявного фінансування, в мене на столі лежить доручення міністра інфраструктури Омеляна про збільшення по Чернігівській області коштів ще на 400 млн», — розповідає Олександр Мисник, ексголова Чернігівської ОДА.

Також за короткий час вдалося залучити майже 230 мільйонів гривень із Фонду регіонального розвитку на реалізацію 31 проекту. Значні кошти були спрямовані на освітню галузь. Зокрема закуплено автобуси, утеплено санвузли, проведено швидкісний інтернет. Зрушилося з мертвої точки і питання з будівництвом сільських амбулаторій.

«Кошти, що були передбачені ще в 2017 році в грудні місяці на будівництво сільських амбулаторій. Тоді їх ніхто так і не почав будувати. Зараз дуже потужно розпочалось будівництво 21 амбулаторії і я маю надію, що до 1 вересня щонайменше половина буде введена в експлуатацію», — говорить Олександр Мисник, ексголова Чернігівської ОДА.

Відзначив Олександр Мисник і лідерство Чернігівщини в процесі децентралізації. Також він наголосив на важливості створення в регіоні індустріального парку. Цей процес запустили вже цього року.

«Раніше поштовхом для вкладення інвестицій були вільні економічні зони. Економічні зони зараз не діють. Закарпатська область мала свого часу статус вільної економічної зони. Туди зайшли концерни «Шкода» та «Фольксваген». Зараз статусу цього немає, але підприємства там залишились. Сьогодні тільки поява індустріального парку дає певні преференції для створення бізнесу», — зазначає Олександр Мисник, ексголова Чернігівської ОДА.

Що стосується власних подальших планів, то Олександр Мисник зазначив, що насамперед хоче відпочити. Але вже має деякі пропозиції, які розгляне після повернення до Мени.

Журналіст: Ольга Лазун

Оператор: Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Back to top button