Життя громадСуспільство (відео)

Освіта, медицина та соціальний захист населення – основні аспекти розвитку Носівської громади (Відео)

Освіта, медицина та соціальний захист населення – акцентні напрями в розвитку Носівської громади. І хоч сьогодення приносить чимало викликів, що неабияк ускладнюють роботу, місцеве керівництво намагається максимально розвивати ТГ.

Один із прикладів – місцеві заклади освіти. Зараз вони працюють за змішаною формою навчання. Укриття, які в них є, не можуть вмістити в собі всіх учнів і працівників школи в разі небезпеки, адже потребують ремонту та значного удосконалення. Зараз керівництво громади ставить перед собою мету завершити роботи в шкільних укриттях до початку нового 2023/2024 навчального року. 

«З 1 вересня мають усі запрацювати в офлайн-режимі, щоб навчання було, щоб дітвора спілкувалася, могла ставити запитання, аби було спілкування між дітьми та з учителем. Тому що для них велика радість бути в колективі. Для цього, звісно, в усіх закладах мають запрацювати найпростіші укриття. Основну частину коштів спрямовуємо туди, щоб можна було розпочати навчання», — Володимир Ігнатченко – голова Носівської міської ради.

Медична сфера – ще одна з основних ланок в успішному розвитку громади. І задля зміцнення та модернізації носівської медицини також докладають чималих зусиль.

«Говоримо та працюємо також над підтримкою вторинної ланки медицини. Сьогодні по всій країні відбувається реформа. Ми щосили хочемо, щоб вторинна ланка в нас залишилася. Зрозуміло, що певні вимоги НСЗУ будуть змінені по пакетах, але певні пакети ми будемо надавати на нашому рівні. Ми хочемо, щоб ці якісні послуги отримували люди, не виїжджаючи далеко, а тут, на місці, бо відстань – це теж може бути втрачене життя», — Володимир Ігнатченко – голова Носівської міської ради.

Однією з найбільших проблем медичної сфери в громаді голова визначає брак професійних кадрів, які мали б бажання тут працювати. Задля заохочення потенційних працівників застосовують низку програм.

«У нас є програми підтримки всілякі – щодо придбання житла, стимулів медичних, перенавчання. Ми співпрацюємо з генеральними директорами, аби вони залучали спеціалістів до нас, і якщо потрібна наша допомога, то ми готові допомагати. Бо для нас важливо, аби наше населення ці послуги отримувало на місці», — Володимир Ігнатченко – голова Носівської міської ради.

І звісно, соціальна підтримка населення. Один із найважливіших аспектів у створенні дієвого суспільства в умовах сьогодення. На це в Носівській громаді також звертають чималу увагу.

«Багато людей, які просять про допомогу на лікування… Особливо звертаємо увагу на сімї, у яких є загиблі воїни, і сім’ям наших хлопців, які на передовій, також допомагаємо», — Володимир Ігнатченко – голова Носівської міської ради.

Із початком повномасштабного вторгнення ця громада стала однією з найактивніших у сфері волонтерства. Обертів тут не збавляють, більше того, продовжують робити все від них залежне, аби наблизити Перемогу.

«У непростий час зараз працюємо, обмежені бюджети, воєнний час. Працюємо та допомагаємо нашим військовим – у нас є програми підтримки тероборони. Як і в кожній іншій громаді, працюємо в напрямі скорішої нашої Перемоги та здобуття миру в нашій державі», — Володимир Ігнатченко – голова Носівської міської ради.

Журналіст: Таліна Тарасенко

Оператор: Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button