Суспільство (відео)

Освітянська еліта звинуватила батьків у жорстокості дітей (Відео)

Освітяни Чернігівської області зібралися на форум, щоб обговорити загальнолюдські цінності як невід’ємну складову виховного процесу нової української школи. Адже через рік, із наступного навчального року, найменших школярів навчатимуть уже по-новому.

«Кожна дитина – це особистість. Вона має таланти, здібності і ми їх повинні розвинути. Починати від батьків, бо вони перші вчителі, й закінчувати нами, педагогічними працівниками. Три такі аспекти, які ми хочемо сьогодні обговорювати, це національно патріотичне виховання, це морально-правове виховання й особистий освітній простір дитини», зазначає начальник управління освіти на науки Чернігівської ОДА Микола Конопацький.

Нова школа також має стати на заваді підлітковій жорстокості, кадри якої дедалі частіше заполоняють телеекрани. Педагоги перекладають відповідальність за це соціальне явище на батьків.

«Усе починається із сімї, держави. І не треба винуватити в цьому тільки вчителів, що вони не виховують дітей. Має бути все-таки цензура – стосовно того, показувати чи не показувати насилля», — переконує директор із навчально-виховної роботи коледжу транспорту та комп’ютерних технологій ЧНТУ Світлана Харченко.

«Агресія може йти із сім’ї, а можливо, дитина багато часу проводить перед комп’ютером, телевізором», — відзначає методист Корюківського відділу освіти Наталія Олексієнко.

«Якщо батьки також співпрацюють із нами, це дуже допомагає. Але якщо ми самі, то це не допомагає», — зазначає психолог Сновської гімназії Олена Тищенко.

«Немає насильства в школі. У нас дуже гарний колектив».

Представники інших структурних підрозділів обласної адміністрації, які також прибули на форум серйозним десантом, не змогли сказати, яка його мета, адже мали на меті просто взаємодію з освітянами.

«Ціль і мета… Треба питати безпосередньо в освітян, я ж представляю інший департамент. Моє завдання сьогодні – це взаємодія з управлінням освіти», — говорить начальник департаменту сім’ї, молоді та спорту Чернігівської ОДА Ніна Лемеш.

Сам форум розпочався і пройшов бадьоро, в патріотичному дусі.

«Формування у дітей і молоді розвинутої патріотичної свідомості, почуття вірності, любові до Батьківщини, збереження та формування національної пам’яті повинно відбуватися в контексті загальнолюдських цінностей», — наголошує начальник управління освіти та науки Чернігівської ОДА Микола Конопацький.

«Доволі реальне завдання. В ім’я її вирішення треба працювати не шкодуючи сил».

Консолідація освітян навколо проблем своєї галузі – перший крок для покращення нашої освіти. Головне – щоб педагоги не боялися публічно озвучувати та вирішувати управлінські і законодавчі ляпи у своїй сфері.

Журналіст: Олег Дешура

Оператор: Сергій Бутько

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

 

Ще статті по темі

Back to top button