Суспільство (відео)

Люди з великими серцями: у Чернігові відзначили учасників конкурсу «Благодійник року» (Відео)

Про сердечність цих людей можна писати книги і знімати фільми, а їх благодійні справи заслуговують на велику повагу.

«За цей час благодійної роботи за три роки я отримала стільки «дякую» від матерів і воїнів. На три покоління хватить», — голова благодійної волонтерської організації «Тиловий фронт Чернігівщини» Ніна Кошмар.

Ніні Кошмар – 67. Старіти, каже, не можна. Поки в Україні триває війна, на Ічнянщині пані Ніна –  як мама для воїнів АТО і їх родин. Присвятила себе благодійній справі і ніжинка Ірина Балакірєва. За велику любов до дітей і допомогу обездоленій малечі на День благодійництва вона теж отримує відзнаку.

«Я не розумію, як можна залишити своїх дітей без піклування, як вони можуть залишитися без мами, щоб їх не пригорнули, не поцілували», — благодійник Ірина Балакірєва.

До Дня благодійника України, який відзначається у другу неділю грудня, у Чернігові відзначили понад півсотню меценатів, учасників обласного конкурсу «Благодійник року». На Чернігівщині він проходить вже вдев’яте. І за час існування конкурсу оргкомітет вручив відзнаки близько тисячі доброчинцям. Традиційно нагороди отримують і народні депутати. Цьогоріч обласна влада подякувала Валерію Давиденку, за його благочинні справи.

 «Для нього б це була приємна несподіванка. Валерія Давиденка люди давно називають благодійником, захисником простих людей. Ми маємо тепер документального підтвердження . Це завжди приємно», — помічник народного депутата України Валерія Давиденка Микола Торбєєв.

На урочистій церемонії відзнаки вручали у семи номінаціях. Дипломами нагородили і волонтерів, і бізнесменів, і початківців у благодійництві, і тих, для кого благочинність вже стала  звичною справою. Для сільськогосподарника Миколи Фадєєва це перша відзнака у цьому конкурсі, проте  вже не перша допомога сільським діткам.

«Не можна не бути благодійником, бо дітки ростуть і хочеться, щоб вони росли, відчуваючи, що є якесь піклування», — благодійник Микола Фадєєв.

Благодійні справи небайдужих чернігівців важко оцінити, стверджують організатори заходу, адже меценати допомагають розвивати інфраструктуру міст і сіл області, підтримують лікувальні заклади, турбуються про діток і воїнів АТО. Чим більше у нас буде небайдужих людей, тим яскравіше стане наше життя. Допомагаючи обездоленим, цю істину зрозуміли доброчинці.

Ще статті по темі

Back to top button