Суспільство (відео)

Парад до Дня Незалежності: на Чернігівщині влаштували масштабну ходу та ярмарок (Відео)

Подвійне свято зі справжнім парадом громад влаштувала Куликівщина. День Незалежності тут співпав з днем  громади.

«Сьогодні як і вся Україна ми святкуємо 28-му річницю Незалежності.  Але крім цього, так вже сталося традиційно, святкуємо й річницю об’єднаної громади. У цей день з’їжджаються представники всіх сіл демонструючи бажання до єдності та зміни», — Наталія Халімон, голова Куликівської громади.

—  Навколо різнобарв’я. Настрій людський. Всі раді, щасливі, веселі.

—  Святкова, чудова атмосфера.

Головний бренд свята це «Еко». Кожна громада Куликівщини по черзі демонструє свої екологічні акценти через святкові наряди. Тут тобі і крапельки води, і екологічні іграшки, і жовто–блакитна медуза, і самий екологічний у світі транспорт. На свято завітав і народний депутат України Валерій Давиденко.

«Вітаю всіх, всю нашу Україну і Куликівську громаду з Днем Незалежності. Незважаючи на те, що наразі всюди є багато проблем, сталося саме найголовніше – ми відбулися як нація.Дуже багато говорять про землю, про воду про все інше. Але я вважаю, що наш найцінніший скарб це ми, українці», —  Валерій Давиденко, народний депутат України.

Куликівщина радо зустріла свого обранця, адже завжди відчувала його підтримку. Сьогодні також не обійшлося без подарунків. Презент отримав туристичний клуб «Вогнище»

—  Завжди раді вас бачити в будь-яку днину.

«Ми дуже гарно співпрацюємо з Валерієм Миколайовичем. Закуплено для туристичного клубу «Вогнище»  байдарки і туристичне спорядження», — Лариса Оснач, культорганізатор Куликівського центру позашкільної освіти.

«Ми дякуємо Валерію Миколайовичу, за те що він нам допоміг у проводі водогону у селі Дроздівка», — Олександра Корж, жителька села Дроздівка.

«У нас співпраця з Валерієм Миколайовичем є. Куликівщина його підтримала. Це говорить про роль депутата на окрузі і про його підтримку нас», — Наталія Халімон, голова Куликівської громади.

За сприяння Валерія Давиденка куликівчани спробували і традиційний український смаколик – смаженого кабанчика.

«Ми привезли кабанчика на Куликівщину. Невеличкий презент всій громаді. Для того щоб вони відсвяткували, безоплатно спробували», — Анатолій Супрун, заступник директора ТОВ «СП «Агродім».

Самі святкування супроводжувались ярмарком, родзинкою якого були українські самобутні вироби від народних майстрів Чернігівщини. А українська  пісня створювала неймовірну національну атмосферу.

Журналіст Олег Дешура

Оператор Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Back to top button