Суспільство (відео)

Паркова зона Прилуцького міського будинку культури змінила обличчя

Відколи активні містяни долучились до її реконструкції, танцмайданчик, знаний серед місцевих, як «Клітка», перетворився на «Простір свободи творчості».

— Думка «оживити» колись дуже популярну зону відпочинку, де молодь традиційно, як кажуть, «відривалась» на дискотеках, витала в повітрі кілька років, але можливість втілити її в життя з’явилась не так давно, — розповідає ініціатор проекту – директор будинку культури Артем Аніщенко. — Ми вивчали досвід європейських і наших українських великих міст, де набувають популярності кінотеатри просто неба, вуличні екомеблі, виготовлені з вторинної сировини, як-то піддони. Тож під час підготовки до молодіжного фестивалю «Подвір’я» восени минулого року звернулись до керівництва нашої місцевої тютюнової компанії, що надала нам цю вторинну сировину. Знайшли також інших спонсорів.

молодь доводить до ладу кліткуОновлення майданчика, за словами Артема Аніщенка, розпочалось з вивільнення його від заліза, яким був обнесений паркан. У такий спосіб вдалося зробити територію вільною для споглядання.

— Отак ми із закритої «Клітки» зробили «Простір свободи творчості», — ділиться успіхами директор. — Молоді художник-графіті розмалювали стіни і сцену, знайшлись охочі виготовити з піддонів лави і крісла. Але зробити все ще восени ми не встигли. Тому з настанням нинішнього літа повернулися до  цих робіт. І вже на оновленій сцені, з новими меблями, зробленими цього року, проводили кінофестиваль «Відкрита ніч», вечори живої музики. До речі, 23 липня на нашому творчому майданчику даватимуть концерт місцеві молодіжні гурти. Тобто життя починається сучасне.фарбують екомеблі

Осучаснювати колишній танцмайданчик ініціаторам проекту активно допомагали як дорослі, так і юні жителі міста над Удаєм. Гуртом майстрували меблі, розфарбовували їх, прикрашали територію. І нині кожен охочий, хто має вільну хвилинку та бажання змінити зовнішній вигляд свого міста, може прийти до Будинку культури, взяти у чергового пензлик, рукавички, фарбу і щось розмалювати. Наприклад, ті ж вуличні екомеблі у парковій зоні, що вже встигли припасти містянам до душі, і вони на них залюбки відпочивають.

Органічно вписуються в сучасний інтер’єр і представники старшого покоління прилучан, зокрема члени творчого об’єднання «Надвечір’я».

— Це клуб ретротанцю, — зазначає Артем Юрійович. — Раніше місцем їх зустрічей був колишній танцмайданчик, де їх ніхто не бачив за парканом. Нині ж вони щосуботи і щонеділі збираються на території «Простору свободи творчості», танцюють, спілкуються. Плануємо в найближчому майбутньому також створити клуб настільних ігор. Тож майданчик не пустуватиме. А ще, — озвучує плани Артем Аніщенко, — обов’язково будемо відроджувати традицію проведення дискотек. У червні такі спроби вже були. А в липні молодь, певно, роз’їхалась по курортах чи вирушила до бабусь-дідусів. Відтак інтерес трішки спав. Тому в липні робимо таку паузу, щоб вони, як кажуть, скучили. І в серпні знову продовжимо.молодь доводить до ладу клітку

Ще статті по темі

Back to top button