Суспільство (відео)

Патріоти Чернігівщини провели об’єднавчу акцію проти свавілля поліції (Відео)

Націоналісти, патріоти, ультрас та інші небайдужі громадяни прийшли під стіни Головного управління Нацполіції області. Учасники акції зазначають, що вийшли протестувати проти дій поліції.

«Приводом стали допити у справі вбивства Джумаєва. Це гучна справа, коли в Києві вбили сепаратиста, який був під домашнім арештом, і туди приписали 15 осіб із Чернігова. Список учасників Майдану. Суто поліцейський список. Ми чітко знаємо, що це свавілля, що ми внесені туди з ініціативи проросійських сил. Такі самі допити відбуваються в Дніпрі, в Сумах. І в інших регіонах», — Олександр Тарнавський, учасник акції.

Мітинг пройшов одночасно з допитом Олександра Тарнавського в межах кримінального провадження у справі вбивства Романа Джумаєва в Маріуполі. За словами Олександра Тарнавського, в день злочину він перебував у Чернігові.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хто такий Олександр Тарнавський – «скандальний» анонс

«Олександр не був причетний жодним чином, одно, попри все, його вирішили допитати. Чи це можна розцінювати як будь-який тиск, чи, можливо, прояв якоїсь аморфної сили, однак сьогодні ми чесно йдемо надавати пояснення, відповідно до доручення, яке нам тільки сьогодні предявлять», — Катерина Кулініч, адвокат Олександра Тарнавського.

«Мого друга Тарнавського й решту активістів чомусь прив’язують до вбивства однієї людини в Маріуполі. Насправді суд виніс йому смертний вирок і випустив під домашній арешт. У нього не було іншого вибору. І тепер дл чогось викликають людей на допит. Ми хочемо від поліції якогось пояснення, нащо вони приплітають до вбивства людей, які були за тисячі кілометрів від нього», — Максим Лещенко, учасник акції.

Євгена Томашевського також викликали на цей же допит. Він каже, що з 15 осіб, яких зараз викликають на допити, більшість узагалі ніколи не була в Маріуполі.

«Мені неприємно, що зараз викликають тих, хто причетний до війни, до Майдану. Піднімаються ватні погляди. Ватні партії починають себе прокачувати. І так вони справитися з нами не можуть, тільки через поліцію намагаються утиснути», — Євген Томашевський, учасник акції.

За словами представників поліції, Чернігівське управління не має жодного стосунку до цієї справи. Головне завдання слідчих – провести допити. Зібрані матеріали долучать до кримінального провадження в іншій області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігові водій маршрутки висадив АТОвця: наступного дня ветеран його побив

«ГУНП у Чернігівській області отримало доручення від ГУНП у Донецькій області провести допит конкретного переліку осіб, які вказані в цьому дорученні. У цьому дорученні є конкретний перелік запитань, які ми маємо поставити цим особам. До матеріалів справи слідчі чернігівські не мають жодного стосунку, вони не володіють інформацією про перебіг кримінального провадження і саме цього розслідування», — Юлія Ковтун, речниця ГУНП у Чернігівській області.

Націоналісти постійно виступають проти проросійських сил. За їхніми словами, саме з цією діяльністю і пов’язані допити та затримання.

«Підняти старі справи, залучити як свідків і як будь-кого, тільки для того, щоб слова «доброволець», «ветеран» асоціювались із правопорушеннями, кримінальними справами та протиправними діями», — Сергій Тамарін, учасник акції.

«Відбувається як відбувалось перед Майданом 2013-14 роки. Зараз такі методи в поліції. Ми хочемо донести свою позицію, щоб поліція була з народом. За свою державу, а не проти неї», — Владислав Шатило, учасник акції.

«Є свавілля, є, коли поліція діє незаконно, є, коли вони самі придумують матеріали справи, як дільничні, які оформляли нам вигадані статті. От сьогодні в Кіптях стоїть наш автобус. До нас приїхали хлопці з Ніжина, Бахмача, Талалаївки. Просто зараз стоїть автобус із хлопцями в Кіптях, їх не пропускають далі. Теж підстави жодної нема. У них нема нічого забороненого, зброї», — Олександр Тарнавський, учасник акції.

Акція носила об’єднавчий характер. Учасники прагли показати, що можуть згуртуватися заради досягнення загальної мети.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button