Перші вибори голів об’єднаних громад на ЧернігівщиніСуспільство (відео)

Першопрохідці виборів об’єднаних громад: у Батурині готуються до волевиявлення (Відео)

Батуринці серед тих, хто з грудня цього року розпочне писати нову історію в житті своєї територіальної громади. Взимку тут пройдуть перші вибори.

Містяни переконані, що децентралізація дасть нові перспективи, а тому чи не вперше голосувати підуть з гарними сподіваннями.

— З мрією проте, що все стане кращим для нас і наших дітей. Я впевнена, що нам стане жити легше. Я вважаю, що це на краще. Треба йти вперед, — Алла Шевченко, жителька Батурина.

У Батуринській об’єднаній територіальній громаді проживає близько 5 тисяч жителів. До Батурина приєдналися два села – Матіївка і Городище. Інші поки сумніваються, проте придивляються.

— Ми на оцих дох сільських радах і на одній міській покажемо іншим, як у нас буде, а потім нехай вони нам заздрять, — Леонід Душа, Батуринський міський голова.

Батуринський міський голова Леонід Душа планує брати участь у виборах 11 грудня. Він поки єдиний відомий кандидат на посаду голови ОТГ. У територіальній  громаді хоче організувати перспективний бізнес: наприклад, відкрити міні-підприємство з виготовлення молока, пекарню тощо. А вже тоді  з  прибутків покращуватиме соціальну сферу.

— Я вважаю, що не правильно оті гроші, які нам виділяються одразу закопувати в асфальт. Звісно, це теж треба, проте гроші, які маємо, краще вкладати у перспективу: відкрити бізнес, підприємство. Через 2-3 роки це дався свій результат.  

Упор в основному буду робити на зелений туризм. В Батурині так історично склалося, що багато їде до нас туристів і головне – взяти гроші з туристів, — Леонід Душа, Батуринський міський голова.

Батурином Леонід Душа  керує вже два роки. За цей час тут відремонтували школу і запрацював  дитячий садок, кількість ліжок в якому вже потрібно збільшувати, адже демографічна ситуація у громаді стає кращою. Батуринці просять нинішнього мера подбати і про місцеву лікарню.

— Щоб не закрили лікарню. Це найголовніше. І щоб садок побільше  був, бо дітки у нас народжуються, двійні, — Валентина Безугла,  жителька Батурина.

Свій вибір жителі Батуринської об’єднаної територіальної громади зроблять вже 11 грудня. Разом з ними на дільниці підуть  мешканці ще чотирьох ОТГ на Чернігівщині – Остерської, Лосинівської, Гончарівської та Мринської. Політичні експерти обіцяють, що перші вибори будуть цікавими.

Ще статті по темі

Back to top button