Суспільство (відео)

Аномальна спека триває: у надзвичайників посилений режим (Відео)

Аномальна спека триває. Синоптики прогнозують надвисоку температуру і надзвичайно високий рівень пожежної небезпеки в Україні, що протримається щонайменше до середини серпня. У Чернігові вже зареєстровано понад 204 пожежі, основна маса яких – горіння трави під час необережного поводження з вогнем.

 «На сьогодні по області оголошено високий ступінь пожежної небезпеки в лісах, тобто заборонене відвідування лісових масивів, лісопаркових зон… на цей час наші працівники несуть службу посиленого режиму», заступник начальника відділу УДСНС України в області Олександр Федоришин.

Щоб уникнути спеки, багато людей рятуються біля водойм, але забувають про головну небезпеку – необдуманість вчинків, що можуть призвести до трагічних наслідків.

 «На сьогодні в нас уже зареєстровано 4 випадки загибелі людей на воді, три з яких – під час купального періоду», — заступник начальника відділу УДСНС України в області Олександр Федоришин.

Щоб уникнути небезпеки на водоймах, чернігівські рятувальники проводять профілактичний рейд для містян.

«Що необхідно робити біля водойм… Купання в заборонених місцях… Не залишати дітей без нагляду, а також не лізти до води у стані алкогольного сп’яніння», заступник начальника відділу УДСНС України в області Олександр Федоришин.

Аномальна спека може викликати безліч негативних наслідків: нудоту, запаморочення, підвищення тиску, тож намагайтесь пити якомога більше рідини та ховатись у приміщення в години пік сонячної активності.

Журналіст Олександра Жеглова

Оператор Михайло Пронін

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button