Суспільство (відео)

Під час Всеукраїнської хресної ходи деснянці просили миру та здоров’я (Відео)

Вони зібралися біля контрольно-пропускного пункту в селищі Десна – священики і віряни. Усі вони в очікуванні великої релігійної події – вперше об’єднана громада зустрічає ікони та мощі святителів і мучеників.

«Це така святиня для нас, у нашому місці це буває раз на багато років, щоб ми таке бачили. Не можу передати почуття наші, мурашки по шкірі», — ділиться враженнями Олена – віруюча.

«Зустрічаємо мощі святих. Зібралися батюшки із сусідніх парафій і віряни. Хресний хід пройде селищем Десна, відповідно, віряни, які хочуть прикластися до мощів, чекатимуть біля церкви», — розповідає Юрій Осташевський – голова Деснянської ОТГ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Медовий спас: чернігівці розповіли, які освячені трави принесуть здоров’я і сили

Ікони та мощі святителів і великомучеників привезли не лише з українських храмів. Тут є святині Луки Кримського з окупованого Севастополя, а також Іраклідія Кіпрського. Деснянська громада, до речі, не випадково зустрічає Всеукраїнську хресну ходу.

«Наше селище – це військове селище, і військові несуть ще більший тягар за нас усіх, бо боронять нашу державу, і ми сьогодні молимося перед мощами, щоб Господь дарував нам усім мир, щоб було благословення на всіх нас і на воїнах, які захищають нашу країну», — говорить Отець Ярослав – настоятель Свято-Гавриїлівського храму.

Хресною ходою, тримаючи в руках ікони, віряни пройшли вулицями селища Десна. Дорогою у своїх молитвах просили захисту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Медовий Спас: традиції і прикмети

«Я випадково дізналася, що привозять ці мощі, і приїхала в гості до своїх друзів. Я сьогодні буду молитися за нашу Україну, за своїх рідних, за дітей наших, за наших воїнів, за все найкраще», — розповідає Оксана – віруюча.

«За здоров’я своє, дітей своїх, за рідних за близьких, за мир на Україні, щоб наші діти не гинули там», — наголошує Надія – віруюча.  

«Привезли святі мощі, ми як православні вітаємо цю ходу, щоб попросити в мощів міцного здоров’я», — говорить Олександр – віруючий.

Хресна хода завершилася вже біля Свято-Гавриїлівського храму, дорогу до якого віряни встелили квітами. Далі розпочалося вечірнє богослужіння. Мощі й ікони святителів і великомучеників пробудуть у Десні лише добу.

Ще статті по темі

Back to top button