Суспільство (відео)

Елітне житло на людських городах: земельний скандал у Новому Білоусі (Відео)

До редакції ЧЕline звернулись ображені пенсіонерки, які живуть по вулиці Елеваторній, у районі Масанів. Вони заявили, що в них забирають прибудинкові земельні ділянки загальною площею 12 соток, які вони обробляють більше 20 років.

«Ну, розробила собі ділянку. Там сотки дві. А тепер… будь ласка… приходить ця молода людина і каже «Тут буде моя дача. Тут так гарно». Звісно, гарно, якщо ми розробили», — обробляє спірну дачну ділянку Марія Кашпур.

Земля знаходиться біля межі міста та належить до села Новий Білоус. І саме їхня сільська рада зробила такий подарунок для жителя Чернігова Ігоря Кирпича. Пенсіонерки скаржаться, що колись вони фактично з болота зробили добре доглянуті наділи, а тепер мусять із ними прощатись.

«Я не знаю, кому вони пороздавали. Вони роздали тільки чиновникам, своїм людям і багатим. А бідним нічого немає. Я їм сказала, що за свою пенсію я не куплю ні ягід, ні смородину, ні порічку… Нічого», обробляє спірну дачну ділянку Валентина Пугач.

«У неї отам наша ділянка. Там і цибуля, і морква. А з чого жити? І він сказав, що він поставить там паркан і все. Це моє», — місцева жителька Олена Павлова.

Жінки свого часу не звернулись до сільської ради з проханням узаконити їхні ділянки, тож тепер їм доведеться відстоювати своє право разом із більш заповзятливішими «дачниками».

За словами ж Ігоря Кирпича, він готовий на початку дати можливість обробляти землю старим користувачам, але відмовлятися від неї не збирається, адже отримав її офіційно, за законом. Про це ж говорять і в сільській раді Нового Білоуса.

« Зауваження та пропозиції щодо документів відсутні, і всі земельні документи, які були надані Кирпичу, відповідали всім законам. І не було жодних підстав щодо відмови. Що стосується спірного питання, користування ділянкою іншими особами, то протягом півроку, від моменту подачі документів Кирпичом, жодні не надходили», — сільський голова Нового Білоуса Дмитро Федоров.

Тепер єдиний шлях жінок відстояти своє право – це суд. Адже новобілоуська сільська рада вже узаконила земельну ділянку у власності нового господаря. До речі, за словами чиновника сільради та Ігоря Кирпича, знайшов він ділянку в інтернеті, після чого просто звернувся з проханням надати його у власність і отримав згоду.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button