Суспільство (відео)

Підтоплений «Золотий берег»: водні квести і відпочинок чернігівців (Відео)

Пляж «Золотий берег» – одне з улюблених місць відпочинку серед чернігівців. Попри його сезонність, відвідувачів тут немало в будь-яку пору року. Зараз, наприклад, містяни насолоджуються водопіллям, яке влаштувало на звичному пляжі справжній природний квест. Захоплення таке природне явище викликає не лише в людей.

Зранку і ввечері завжди сюди приходимо. Йому дуже спекотно, тому вода – це для нього.
Їй дуже подобається, і не тільки їй.
Отак удень і ввечері виїжджаємо та гуляємо на мотоциклі. Їй взагалі супер. Ціле літо, двічі на рік мотоциклом виїжджаємо й отам на пляжі відпочиваємо.

Відпочити на пляжі та пройти цікавий природний квест із засуканими штанями – одна з улюблених весняних розваг чернігівців. Здавалося б, наче дитяча забава. Утім, попри це, надзвичайно цікава, весела, медитативна, а інколи навіть романтична.

Я гадаю, дівчатам подобається, коли хлопці так на руках носять. – Звісно.
Незвично на майданчику так прогулюватися, незвичний пляж. Трошки приносить позитиву така погодна аномалія. Єдине, що цікаво, чому так мало людей. – І дітей. – І дітей!

У пошуках героїв для нашого опитування вирішуємо пройтися вглиб пляжу. Дістатися туди можна лише по воді. Від ідеї зняти кросівки і піти вбрід ми відкараскувалися до останнього. Я намагалася трошки схитрувати і перетнути затоплений шлях перескакуючи по шинах, які, наскільки я розумію, там лежать спеціально для цього.

Утім, успіху не досягнуто. Довелось усе-таки знімати взуття і йти по коліна в Десні, на інший бік пляжу. Тут ми зустріли ще кількох відпочивальників. Хтось із них приймав сонячні ванни, інші ж повільно прогулювалися підтопленими доріжками, а дехто вже навіть розпочав купальний сезон.

Десна в нас найбільш цілюща річка. Так що, молоді люди, мого віку, якщо у когось щось болить – йдіть на Десну, і Десна вас вилікує.

Та якщо сама Десна лікує, то її сусіди таким способом оздоровлення насолодитися сповна не дають. Комарі та мошки обсідають відвідувачів зусібіч. У кожного тут свій спосіб боротьби з ними.

Комарі, мошки зараз тільки надокучливі, а після шостого числа, там свято, мають уже зникнути, тому чекаємо на гарну погоду без мошок і комарів.

-Кусають. – Як справляєтесь із ними? – Ніяк, махаю руками.
Я не знаю, як кого, дружина моя теж каже, що сильно кусають, на вулицю неможливо вийти. А я – ні. Мене не дуже.
Ні, мене не кусають. У мене є два спреї з собою.
Мошки й комарі заважають, але собачку вигулювати треба. Двічі на день ми сюди приїжджаємо і граємося м’ячиком.
Звісно. Я вже й роздягнувся б і туди.
Біля Десни нема, а тут уже мене кусають.
Та нічого, не дуже кусають, а ввечері можна напирскатись або одягтись.

Зараз спостерігається повільний спад води – вже найближчим часом «Золотий берег» набуде свого звичного вигляду. Тож якщо ви ще не встигли прогулятися підтопленим пляжем, але хочете спробувати – покваптеся.

Журналіст: Таліна Тарасенко

Оператор: Сергій Бутько

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button