Суспільство (відео)

ТОП-5 країн, куди їздять відпочивати чернігівці (Відео)

Відпочинок на морі за кордоном у спекотні літні дні – неабияка розкіш для пересічного чернігівця. Адже навіть в нашому онлайн-опитуванні близько 70% сказали, що не поїдуть взагалі нікуди відпочивати, і це ще не голосували пенсіонери без інтернету. Їхня збірна відповідь має приблизно такий вигляд.

«Не планую. У мене пенсія 1 300, тому відпочивають тільки наші депутати і правителі. А пенсіонери сидять і не знають, за що шматочок хліба собі купити».

Серед решти десь половина відпочиватиме або в Україні, або за кордоном. З останнього варіанту лідер відпочинку протягом останніх років не змінюється. Чернігівці ж в опитуванні підтверджують тенденції.

«Я щойно повернулася. 0.11 – У Туреччині».

«Так. Завтра їду до Кракова».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чернігівці ігноруватимуть літній відпочинок

«Котрий рік поспіль лідерство в нас тримає Туреччина як найпопулярніший курорт для сімейного відпочинку, але із введенням «безвізу» туристи тепер більше їздять і до європейських країн», — розповідає менеджер із продажів турагенції TUI Анна Савченко.

Що стосується цін, то найдешевшим морським курортом залишається Єгипет. Трохи зменшилась вартість відпочинку в Європі та зросла в Туреччині. Хоча в останній переважає таке приємне для кожного українця «все враховано». Саме цей критерій, мабуть, і визначив друге місце.

«Друге місце у нас стабільно займає Єгипет. Третя країна, я думаю, буде Іспанія. І далі, мабуть, у рівних пропорція – Чорногорія, Хорватія, Кіпр», — говорить менеджер із продажів турагенції TUI Анна Савченко.

Із літньої екзотики серед заможних чернігівців переважають поїздки до райських куточків – Шрі-Ланки, африканського острову Занзібар, Таїланду, Мексики та Домінікани.

Журналіст: Олег Дешура

Оператор: Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Back to top button